Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Pasen voor kinderen

Nog even en dan is het alweer Pasen! Is het huis bij jullie al een beetje in paassfeer? Zo nee, dan gaan we daar nu verandering in brengen met deze toffe paasknutsels. Wij hebben namelijk allemaal leuke knutselideeën voor je op een rij gezet om het huis een paassausje te geven. Wat dacht je van vrolijke paaspotjes en eierdopjes? Of knutsel paashaas zakjes om je chocolade paaseieren in te bewaren. Laat Pasen maar komen!

Knutselen tijdens Pasen

De ultieme paasdagen voor kinderen: knutselen tijdens Pasen. Van eieren versieren tot het maken van paaspotjes en paashaaszakjes. Of knutsel de leukste paaseieren met deze versiersels. We hebben een aantal knutseltips voor je op een rij gezet!

Paaspotjes knutselen

Vogelhuisjes knutselen

Iets anders knutselen? Knutsel deze Paashaas zakjes

Wat ook een leuk knutselidee is voor Pasen, is het knutselen van paaszakjes in de vorm van een paashaas. Elk kind zijn eigen zakje met lekkers: wat paaseitjes of gedroogd fruit bijvoorbeeld. Ook leuk om uit te delen. In een paar stappen maak je deze paashaaszakjes. Hieronder leggen we je in 3 stappen uit hoe!

Stap 1. Dit heb je allemaal nodig: een papieren zak, lijm, touwtje en (witte) bolletjes.

Stap 2. Knip een driehoek uit de bovenkant van de zak. Vul de zak met eitjes en bind dicht met touw.

Stap 3. Lijm een bolletje op het papieren zakje alsof het een paashaasstaartje is en klaar is kees!

Paaskleurplaten

Kleurplaten inkleuren met Pasen. Voor jong en oud een leuke bezigheid tijdens de paasdagen. Download de Pasen kleurplaat, print 'm uit, verzamel al je stiften en potloden en kleuren maar! Naast deze kleurplaat hebben we ook nog een leuk paasmemory spel om in te kleuren en vervolgens memory mee te spelen. 

Download Pasen kleurplaat Download het paasmemory spel

Paaseieren verstoppen met je kinderen

Eieren verstoppen voor de kinderen is hartstikke leuk. Maar waarom verstoppen we eigenlijk eieren met Pasen? Vroeger deden boeren dit op hun akkers, in de hoop dat de grond er vruchtbaar van werd. Tegenwoordig is het vooral een leuk spel en hebben kinderen de grootste pret als ze op zoek zijn naar eitjes. Wil je het verstoppen en zoeken van paaseieren nog leuker maken? PLUS geeft je drie tips om het paaseieren verstoppen nog uitdagender te maken! 

Tip 1. Ideaal als je een betegelde tuin hebt waar je eitjes verstopt. Neem wat krijt en maak konijnensporen op de tegels. De kinderen moeten de sporen goed volgen om alle verstopte paaseieren te kunnen vinden.

Tip 2. In plaats van de kinderen dol te laten rennen op zoek naar eieren, moeten ze luisteren naar een hint of tip. Als ze de hint begrepen hebben dan pas kunnen ze op zoek gaan naar het verstopte paasei.

Tip 3. Combineer de zoektocht met een lijst met allerlei opdrachten. Geef elk kind een checklist met daarop opdrachten als vind 5 paaseieren in verschillende kleuren of bijvoorbeeld zoek drie verschillende bloemen.

Haal de paaseieren in huis!

Decoreer de paastafel

Tijdens Pasen pakken we graag uit met een mooi versierde tafel. Gezellige lichtjes, paashaasglaasjes en naamkaartjes mogen dan niet ontbreken. Met onze stylingtips ziet jouw eettafel er straks op zijn paasbest uit!

Stylingtips voor je paastafel

Laat je inspireren door onze paasrecepten

Maak met Pasen echt een feestelijk paasontbijt met enkele mooie paasrecepten. Niet alleen voor het ontbijt, ook voor de paasbrunch, het paasdiner en het toetje hebben we paasrecepten die het proberen waard zijn!

Bekijk al onze paasrecepten