1. PLUS/
  2. Verantwoord
  3. /Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap

PLUS wil graag een goed werkgever zijn. Alleen met de inzet en het enthousiasme van alle PLUS medewerkers kunnen we groeien en onze ambitie waarmaken. Daarom investeren we in opleidingen voor medewerkers, stimuleren we een gezond voedingspatroon en promoten we het belang van sporten.

Social plan voor reorganisatie

PLUS heeft het voornemen over te gaan op één centraal distributiecentrum. Daardoor worden de vier bestaande centra op termijn gesloten. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de medewerkers op die locaties. PLUS is voor deze medewerkers een social plan overeengekomen met als uitgangspunt maximaal behoud van werkgelegenheid binnen, dan wel buiten PLUS. In het sociaal plan is ook aandacht voor opleiding en scholing voor medewerkers.

Investeren in medewerkers

PLUS investeert in medewerkers met opleidingen en trainingen. In 2018 vonden 698 klassikale opleidingen plaats, variërend van een introductiecursus tot een twee jaar durende opleiding Small Business & Retailmanagement. In diverse opleidingen kreeg het thema duurzaamheid een prominente plek. Daarnaast vindt PLUS het belangrijk dat, in geval van nood, medewerkers en klanten snel in veiligheid worden gebracht. De PLUS supermarkten beschikken over 2.693 gecertificeerde bedrijfshulpverleners.

Tevens biedt PLUS trainingen van GoodHabitz aan waarbij alle medewerkers online modules kunnen volgen, zoals basistrainingen timemanagement, social media, mindfulness en nog veel meer.

Aandacht voor gezonde medewerkers

PLUS stimuleert een gezonde voeding niet alleen bij klanten, maar ook bij medewerkers. Daarom is er op het servicekantoor, distributiecentra en in bijna de helft van onze winkels gratis fruit in de kantine. Op ons servicekantoor zetten we daarnaast volop in op samen sporten (hardlopen en bootcamp) en konden collega’s in 2018 deelnemen aan een workshop om te stoppen met roken.

Sociale betrokkenheid van medewerkers

In 95% van de supermarkten van PLUS werkt minimaal één medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de helft van de supermarkten kunnen medewerkers hun suggesties kwijt in een ideeënbus en in sommige supermarkten mogen medewerkers één werkdag per jaar besteden bij een goed doel.

Goed werkgeverschap - hightlights resultaten 2018

Goed werkgeverschap - highlights 2018

Doelstellingen 2019

  • PLUS creëert voor haar medewerkers op het servicekantoor en in de distributiecentra een gezonde omgeving door beweging tijdens het werken en deelname aan sportactiviteiten te stimuleren. Ook het voedselaanbod in de bedrijfsrestaurants wordt nog gezonder en wekelijks is er een vegetarische dag.
  • De ontwikkeling van medewerkers wordt gestimuleerd door persoonlijke ontwikkelingsplannen en opleidingen. MVO is een vast onderdeel van de opleidingen op alle niveaus.
  • De mogelijkheid om een (vrije) dag in te zetten om actief aan de slag te gaan voor een goed doel, passend bij de uitgangspunten van PLUS, wordt onderzocht.