1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Verantwoord
  4. /Snackgroente
« TERUG

Snoep Goed tussendoortje

Goed eten daar houden we van, ook van een gezonde snack tussendoor. Daarom stimuleren we het consumeren van groente door de dag heen. Dit doen we met een uitbreiding in ons assortiment snoepgroenten. Dit gezonde snoepgoed is een makkelijke snack voor tussendoor, lekker voor in de lunchbox of leuk om mee te trakteren. En het leukste aan dit snoepgoed: je mag er gerust de hele dag door van blijven snoepen.

Verschillende soorten snoepgoed
Naast de welbekende snoeptomaatjes en snoeptomaatjes mix, hebben we nu ook een mini paprika mix, radijs mix en snackkomkommertjes in het snoepgoed assortiment.

Nieuwe snoepgoed verpakking
En wist je al dat de snoepgroenten vanaf nu worden gepresenteerd in zakjes in plaats van in emmers? Hierdoor wordt er jaarlijks maar liefst 23.000 kilo plastic bespaard!

Snoepgoed voor jong en oud
Om het snoepen van dit snoepgoed nog leuker te maken (vooral voor de kleinsten!) hebben we een aantal leuke recepten met snoepgoed op een rijtje gezet. Ook leuk als traktatie!

Recepten met snoepgoed

Snackautootjes

Snackautootjes

  1. Was de komkommers, de tomaatjes en de bessen. Snijd 1-2 snackkomkommers in 16 plakjes. Snijd de blauwe bessen door de helft.
  2. Snijd uit de overige 4 komkommers een kuiltje (groot genoeg om het tomaatje en de krakeling in te stoppen) uit de lange kant, dit is de bestuurdersplek.
  3. Prik met de zoute stickjes aan elke komkommerauto 4 plakjes komkommer (de wielen) aan de zijkanten.
  4. Plak met pindakaas of roomkaas 2 halve blauwe bessen, als koplampen, voor op de auto.
  5. Prik voorzichtig een zoute stick in elk tomaatje en steek er één in elke auto op de bestuurdersplek.
  6. Doe wat pindakaas of roomkaas voor het tomaatje en plak er een zoute krakeling in, dit is het raampje.
  7. Serveertip: Leg een vel papier op tafel en teken hier over het midden zwarte strepen op. Zet de autootjes op het papier, zo lijkt het alsof ze op een weg rijden.

Bijgerecht, traktatie

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 zoute krakelingen
  • 12 zoute sticks
  • 10 gram blauwe bessen
  • 2 theelepels pindakaas
  • 10 gram roomkaas
  • 6 snackkomkommers
  • 30 gram cherrytomaten
Gezonde snoepstokjes

Gezonde snoepstokjes

  1. Was de snackkomkommers en de rest van het fruit of de groente, indien nodig. Snijd 24 plakjes van de komkommers. Snijd de plakjes doormidden.
  2. Prik aan een satéprikker een half snackkomkommerplakje, met de snijkant naar beneden en de schil naar boven.
  3. Prik vervolgens een groente- of fruitbolletje aan de prikker.
  4. Prik dan weer een half snackkomkommerplakje aan de prikker, dit keer met de schil naar beneden en de snijkant naar boven.
  5. Herhaal dit en prik zo nog een groentesnoepje aan het stokje.
  6. Serveertip: Steek de prikkers in een halve witte of rode kool of halve piepschuim bol. Of verdeel ze over meerdere hoge glazen.

Bijgerecht, traktatie

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 bakje druiven
  • 3 snackkomkommers
  • 1 wortel
  • 4 snacktomaten
Kinderkaasfondue met snoepgroenten

Kinderkaasfondue met snoeptomaatjes

  1. Snijd een reepje van de knoflookteen af en wrijf een pan in met de aangesneden kant van het teentje.
  2. Doe het druivensap in de pan en breng tegen de kook aan. Laat niet koken. Voeg een klein beetje citroensap toe. Voeg de geraspte kaas in delen toe en laat al roerend smelten. Laat niet koken.
  3. Bind de kaasfondue met de maïzena. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Voor het serveren giet je de kaasfondue in een fonduepan.
  5. Serveer met de minimix en andere groenten.

Hoofdgerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 750 gram gemengde geraspte kaas
  • 4 deciliter witte druivensap
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 300 gram tomaten mini mix
  • 100 gram worteltjes
  • 1 bloemkool
Snackpaprika's met komkommerspread

Snackpaprika's met komkommerspread

  1. Snijd het kontje van de paprika’s (dus niet aan de kant van het steeltje want dat blijft er aan zitten en dient als ‘handvat’) en hol de paprika’s voorzichtig met behulp van een scherp mesje uit. Was ze en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Hak de kontjes heel erg fijn.
  3. Was en rasp de komkommer fijn en laat heel goed uitlekken. Verwijder harde steeltjes uit de kruidenmix en hak deze heel fijn.
  4. Meng de geraspte komkommer met de roomkaas en de gehakte paprikakontjes en prak de kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Vul de snackpaprika's met de komkommerspread.
  6. Serveer de gevulde snackpaprika's op een mooie schaal.

Bijgerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 10 gram verse italiaanse kruidenmix
  • 200 gram verse roomkaas
  • 8 snack paprika's
  • peper en zout