1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Drie homemade kruidenboters
« TERUG
Drie homemade kruidenboters

Drie homemade kruidenboters

Wist je dat je in een handomdraai al een heerlijke zelfgemaakte kruidenboter op tafel hebt staan? Neem wat roomboter, verse kruiden en knoflook, prak vervolgens de ingrediënten door elkaar en serveren maar! Zalig voor op een stuk brood of bij een gegrild stuk vis of vlees van de barbecue. Kies jouw favoriet uit deze drie homemade kruidenboter recepten.

Knoflook kruidenboter op Provençaalse wijze

  1. Pel en pers de knoflook uit. Rits de tijm en rozemarijn van de takjes en hak fijn.
  2. Hak de bieslook fijn en meng samen met de knoflook, de tijm en de rozemarijn.
  3. Prak de roomboter zacht met een vork en mix alle fijngehakte kruiden door de roomboter.
  4. Verdeel de kruidenroomboter over het vershoudfolie en maak er een lange rol van. Laat de boter een uur opstijven in de koelkast.

Bijgerecht

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 g roomboter
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 10 sprietjes bieslook
  • 2 teentjes knoflook
Extra
  • Vershoudfolie

Ingrediënten

Italiaanse basilicum-tomatenboter

Italiaanse basilicum-tomatenboter

    1. Pel en pers de knoflook uit. Hak de basilicum en zongedroogde tomaten fijn.
    2. Prak de roomboter zacht met een vork en mix de fijngehakte basilicum en zongedroogde tomaten door de roomboter.
    3. Verdeel de basilicum-tomatenboter over het vershoudfolie en maak er een lange rol van. Laat de boter een uur opstijven in de koelkast.

Bijgerecht

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 g roomboter
  • 40 g basilicum
  • 100 g Castellino Zongedroogde tomaatjes zonder olie
  • 1 teentje knoflook
Extra
  • Vershoudfolie

Ingrediënten

Frisse Mexicaanse limoen-korianderboter

Frisse Mexicaanse limoen-korianderboter

    1. Pel en pers de knoflook uit. Hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen. Pers het sap van de limoen uit.
    2. Prak de roomboter zacht met een vork en mix de fijngehakte koriander en knoflook door de roomboter.
    3. Verdeel de limoen-korianderboter over het vershoudfolie en maak er een lange rol van. Laat de boter een uur opstijven in de koelkast.

Deel:

Bijgerecht

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 g roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g koriander
  • 1 limoen
Extra
  • Vershoudfolie

Ingrediënten

OOK INTERESSANT