1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Zomerse cocktails
« TERUG
Zelf cocktails maken

Zelf cocktails maken

Leuk om te doen met je vriendinnen, zelf cocktails maken. Lekker bijkletsen in het zonnetje onder het genot van je eigen creatie, wat wil je nog meer!

Pikante Mexicaanse citruscocktail met Radler
Neem drie limoenen. Pers er twee uit en snijd de overige limoen in partjes. Verdeel het limoensap over vier glazen. Voeg een paar druppels (jalapeño) pepersaus en een mespuntje zout toe aan elk glas. Steek aan vier prikkers een ringetje rode peper en een partje limoen. Zet een prikker in elk glas en vul de glazen af met Radler citroen en voeg enkele ijsblokjes toe.

Komkommersangria met cava
Roer vier takjes munt, vier eetlepels suiker en het sap van een ½ citroen goed door elkaar. Snijd een ½ komkommer in halve plakjes. Maak één galiameloen schoon en snijd in blokjes. Schep de komkommer en meloen om met het muntmengsel en laat één uur marineren. Schep wat van het mengsel in vier lage champagneglazen en vul elk glas aan met 50 ml cava. Garneer elk glas met een schijfje komkommer.

Watermeloen-aardbei daiquiri
Laat een ½ watermeloen en 250 gram aardbeien ijskoud worden in de koelkast. Snijd het vruchtvlees van de meloen in stukjes en verwijder de pitjes. Maak de aardbeien schoon. Pureer de stukjes watermeloen met de aardbeien, het sap van een ½ citroen, twee eetlepels rietsuiker en 120 ml witte rum. Vul vier cocktailglazen met ijsgruis en schenk het rum-mengsel erop. Garneer elk glas met één aardbei.

Zelf ijsgruis maken?
IJsgruis kun je heel makkelijk zelf maken. Leg de ijsklontjes in een schone theedoek en vouw hem helemaal dicht. Leg hem op een harde ondergrond en sla de ijsklontjes tot gruis met een hamer of deegroller.

Deel:

Lekker in de cocktail

OOK INTERESSANT