Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Goed eten is een goede keuze

Goed eten is een goede keuze

Bij PLUS houden we van goed eten. Daarom helpen we je graag om goede, gezonde en verantwoorde keuzes te maken. Met deze handige tips, gezonde recepten en producten wordt gezond eten iedere dag een feestje. Geniet ervan!

Gezonde recepten

Laat je inspireren met de lekkerste gezonde recepten: van gezonde tussendoortjes tot een gezond ontbijt, lunch en (vega) avondeten. Wij hebben een aantal makkelijke en snelle gezonde recepten voor je verzameld. Zo zet je in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel. Daarnaast ehbben we hier een gezond weekmenu voor je samengesteld zodat ja alleen nog maar boodschappen hoeft te doen.

Bekijk hier alle gezonde recepten

Start je dag goed met een gezond ontbijt

Een gezond ontbijt is het halve werk. Een ontbijt zorgt voor nieuwe energie. Moeite met gezond ontbijten? Wat is gezond ontbijten en waarom zou je voor een gezond ontbijt kiezen? Vraag je je ook af waar een gezond ontbijt uit bestaan of dat je voor juist met fruit moet ontbijten of voor een vezelrijk ontbijt moet gaan? Vind hier handige tips en recepten om de dag gezond te starten, dan kun je er daarna vol tegenaan! 

Meer over gezond ontbijten

Eet meer groente en fruit

Het voedingscentrum raad aan om 250 gram groente te eten en twee stuks fruit maar hoe weet je of je dit elke dag haalt? Hoe hou je dit vol? Lees verder over hoe veel dit nu werkelijkwaar is en voor handige tips.

Tips en advies om meer groente en fruit te eten

Kies ook tussendoor voor gezond

Op het gebied van gezonde tussendoortjes valt vaak veel te halen, je kunt op een gemakkelijke manier gezond snacken. Weet je niet hoe je dit aan kunt pakken? Wij helpen je graag met tips, weetjes en recepten voor gezonde en lekkere tussendoortjes. 

Meer tips voor gezonde tussendoortjes

Gezond eten, lekker voordelig

Onze Lekker met Laagblijvers recepten zijn gezond, makkelijk en blijvend laag geprijsd. Zo zet je de heerlijkste gezonde maaltijden op tafel. Heel veel recepten vol met gezonde en goedkope producten, wat wil je nog meer?

Bekijk Lekker met Laagblijvers recepten

Wat is de Nutri-Score?

Nutri-Score* is een voedselkeuze logo dat de voedingswaarde van producten vertaalt in een duidelijke letter- en kleurencode. Elk product krijgt een score toegekend op basis van de ingrediënten en voedingsstoffen.

* De Nutri-Score logo’s op biologische producten bij PLUS is proefproject vooruitlopend op de wettelijke goedkeuring van het Nutri-Score logo die in het voorjaar van 2022 verwacht wordt. Nutri-Score is een in Frankrijk ontwikkeld voedselkeuze logo en wordt al gevoerd in België, Spanje, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg.

Meer over de Nutri-Score

Gezonde producten

Bij PLUS helpen we je graag om goede keuzes te maken. Door verantwoord kiezen makkelijker te maken bijvoorbeeld, plaats deze gezonde producten direct in je mandje voor een goede start!

Meer bewuste voeding

Alles over voedingswaarden en etiketten

Vitamines, mineralen, eiwitten. Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar waar zijn al die voedingsstoffen nou precies goed voor? Wij hebben een aantal belangrijke voedingsstoffen en de waarde ervan voor je op een rijtje gezet. Wil je zorgen dat je genoeg van iedere voedingstof binnen krijgt? De schijf van vijf helpt je graag op weg!

Alles over voedingswaarden in producten