1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Nu doen, dit is het seizoen: aardbeien
« TERUG
Nu doen, dit is het seizoen: aardbeien

Smaakselectie van PLUS, bijzondere rassen boordevol smaak

Recept

De beste kwaliteit. Barstensvol smaak. Van PLUS. Prachtig groente en fruit assortiment. Geselecteerd op smaak. En natuurlijk altijd bijzondere rassen van boeren en kweker die wij heel goed kennen. Wij struinen de beste boeren en kwekers af op zoek naar de beste teelt en de mooiste rassen. Intens genieten.

Onze trots: Smaakselectie van PLUS Inspire aardbeien

Het is weer het seizoen van de aardbeien van eigen bodem. Hoewel de aardbei nog altijd ‘zomerkoninkje’ genoemd wordt, kun je nu ook al ver buiten het zomerseizoen genieten van dit heerlijke gezonde snoepje.

Voor onze Smaakselectie van PLUS producten selecteren wij de beste en lekkerste rassen van het seizoen. Hiervoor hebben wij het ras Inspire geselecteerd; een nieuw opkomend aardbeienras. De Inspire aardbei is uniek vanwege de heerlijke zoete smaak, de mooie vol rode kleur en langwerpige vorm. Ze worden geteeld op Nederlandse bodem. Een bijzondere verschijning in het schap!

Aardbeien wassen
Was aardbeien pas voordat je ze gaat eten. Houd de kroontjes op de aardbeien totdat je deze gewassen hebt. Anders zuigen de aardbeien het water als een spons op en smaken ze minder lekker. Gebruik geen harde straal water, wassen in een bak water of een vergiet is het beste.

Wist je dat

De aardbei uniek is? Het is namelijk het enige fruit waarbij de zaadjes aan de buitenkant zitten.

Bewaartip

Wil je verse aardbeien langer dan één dag bewaren? Zet ze dan in een doosje in de koelkast. Haal ze een half uurtje van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te komen zodat de smaak optimaal is. Eet je ze dezelfde dag nog op? Dan mogen ze buiten de koelkast blijven staan.

Inspiratie

De aardbei kun je voor heel veel toepassingen gebruiken zoals salades, smoothies, desserts en gewoon lekker als gezond tussendoortje. De aardbei is ook een zeer geliefd gezond snoepje bij kinderen.

Nog meer inspiratie nodig? Check onze heerlijke aardbeien recepten.