1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Verras je valentijn
« TERUG
Verras je valentijn

Verras je valentijn

Verras je valentijn dit jaar met een romantisch driegangendiner voor twee. Ga van start met een voorgerecht in de vorm van een hartje, gevuld met zalm en groenten. Daarna hebben we gekozen voor een echte Italiaanse klassieker: linguine met garnalen. Sluit het diner lekker zoet af met de Velvet apricot, een dessert om je vingers bij af te likken. Met dit diner kan je avond bijna niet meer stuk. Succes!

Voorgerecht: Tompouce d’amour

Voorgerecht: Tompouce d’amour

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Knip of snijd elk plakje bladerdeeg bij tot een groot hart. Leg de harten op de bakplaat, bestrijk ze met ei en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
  3. Verwarm de (warm)gerookte zalm in een koekenpan met deksel en trek het zalmvlees los.
  4. Verwarm de saffraansaus op een lage stand en pureer eventueel schuimig met een staafmixer.
  5. Leg een bladerdeeghart op elk (voorverwarmd) bord en verdeel stukjes zalm erover. Drapeer hierop losjes een paar plakken courgette. Leg de andere bladerdeegharten erop en giet een straaltje saffraansaus rondom de tompouces.

Wijnadvies:
Bij dit recept past Green Grüner Veltliner of Jean Sablenay Sauvignon Blanc

Voorgerecht

Ca. 45 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 tl boter
  • 0,5 sjalot {fijngesnipperd)
  • 1 mespunt saffraan
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 ml visbouillon
  • 50 ml kookroom
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 0,5 ei (losgeklopt)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 0,25 courgette (in dunne plakken geschaafd)

Ingrediënten

Hoofdgerecht: Linguine di cari uccellini

Hoofdgerecht: Linguine di cari uccellini

  1. Verhit de boter en fruit hierin de sjalot in een paar minuten glazig. Voeg de room toe en breng aan de kook. Breng op smaak met citroenrasp en -sap. Neem de pan van de warmtebron en laat staan tot later gebruik.
  2. Kook de pasta beetgaar. Giet af en vang een kopje van het kookwater op.
  3. Dep intussen de garnalen goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en chilipeper. Verhit de olie en bak hierin de garnalen om en om aan. Voeg de knoflook toe en bak heel kort mee. Houd even warm onder een deksel.
  4. Schep de pasta door de citroenroomsaus en warm op een lage stand door. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
  5. Draai met een vork een portie pasta tot een mooi nestje en leg op (voorverwarmde) diepe borden. Bestrooi met een paar flinters Parmezaanse kaas en maal er wat chilipeper over. Leg op elk nestje 2 garnalen.

Wijnadvies:
Bij dit recept drink je Italiaanse Piravano Pinot Grigio of Bourgogne Chardonnay.

Hoofdgerecht

Ca. 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 tl boter
  • 0,5 sjalot (fijngesnipperd)
  • 150 ml kookroom
  • 0,5 citroen (rasp en sap)
  • 4 grote gepelde garnalen (ontdooid, diepvries, rauw)
  • chilipepervlokken
  • 2 tl olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 100 gr linguine (koelvers)
  • 50 gr Parmezaanse kaas (geschaafd)

Ingrediënten

Nagerecht: Velvet apricot

Nagerecht: Velvet apricot

  1. Breng de wijn met de suiker, sinaasappelschil, vanille en kardemom aan de kook en laat op een lage stand tot de helft inkoken.
  2. Leg de abrikozen in deze siroop en laat ze met het deksel op de pan circa 10 minuten wellen op de laagste stand.
  3. Laat de abrikozen in de siroop afkoelen tot lauwwarm. Rooster de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  4. Verdeel de gewelde abrikozen over 2 coupes of schaaltjes en schep een bol slagroomijs erop.
  5. Bestrooi met de amandelen en garneer eventueel met nog wat onbespoten rozenblaadjes.

Wijnadvies:
Een klein glaasje Castillo de las Almenas Moscatel of een lichtbruisende Neirano Asti Spumante combineert prima bij dit recept.

Deel:

Nagerecht

Ca. 40 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 300 ml zoete witte wijn
  • 1 el bruine suiker
  • 1 stukje sinaasappelschil
  • 1 vanillestokje (opengesneden)
  • 1 kardemompeul of 1 mespunt kardemompoeder
  • 10 gedroogde abrikozen (zonder pit)
  • 1 el amandelschaafsel
  • 100 ml slagroomijs

Ingrediënten