Tip! Op zoek naar andere recepten voor vis op de BBQ? We helpen je graag op weg!

Garnalen op de BBQ: recepten en tips
Garnalen BBQ recepten
Garnalen voor op de BBQ
Wat eet je bij garnalen op de BBQ?
Bijgerechten voor BBQ garnalen
Veel gestelde vragen
Hoeveel garnalen per persoon?
Benieuwd hoeveel gram garnalen per persoon je moet rekenen? Probeer te streven naar een portiegrootte van ongeveer 150 gram gepelde, koploze garnalen per persoon. Voor garnalen met schil reken je 300-500 gram per persoon.
Hoe lang moeten garnalen op de BBQ?
Garnalen grill je ongeveer 3-4 minuten op het minst hete gedeelte van de BBQ. Als de garnalen mooi roze en stevig zijn, zijn ze gaar.
Wanneer zijn garnalen gaar?
Wanneer garnalen wit/roze kleuren en niet meer grijs en doorzichtig zijn, zijn ze gaar.
Welke garnalen op de BBQ?
Ben je van plan om garnalen op de BBQ klaar te maken, ga dan voor black tiger garnalen, vannamei garnalen, roze garnalen, Hollandse garnalen of Argentijnse garnalen.
- Black tiger garnaal: een krokante, stevige garnaal die het erg goed doet op de barbecue of grill.
- Vannamei garnaal (witpootgarnaal): een garnaal met een zachte structuur en stevige smaak.
- Roze garnaal: een iets kleinere garnaalsoort, maar doordat deze garnaal direct na de vangst wordt gepeld en ingevroren doet hij qua smaak niet onder.
- Hollandse garnaal: een kleine garnaalsoort die direct na vangst worden gekookt en terug gekoeld. Hierdoor zijn ze langer houdbaar en trekken ze krom, waardoor ze makkelijker zijn te pellen.
- Argentijnse garnaal: een koudwatergarnaal die qua smaak iets wegheeft van kreeft; lichtzoet met een zachte structuur.