4. Gooi restjes niet weg
Restjes weggooien is gewoon zonde, dus doe dit niet! Bewaar restjes groente en verwerk ze in een stamppot, pastagerecht, goed gevulde omelet, quiche of soep. Doordat je de meeste groenten kunt invriezen kun je deze restjes eenvoudig langer bewaren. Zo hoef je niet direct de dag erna de kliekjes op te eten.
Bewaar ook altijd restjes brood. Laat het bijvoorbeeld drogen en maal het tot paneermeel, maak er croutons van of vries sneetjes brood in en maak er later tosti’s of wentelteefjes mee.
5. Las zo nu en dan een vega dag in
Vlees en vis heb je echt niet elke dag nodig. Vaak zijn dit de duurste ingrediënten van een gerecht. Door zo nu en dan een vegetarisch gerecht op tafel te toveren kun je flink besparen. Als je vlees en vis toch niet kan missen, probeer dan de aanbiedingen goed in de gaten te houden en bewaar een voorraadje in de vriezer.
6. Kook met Laagblijvers
Goed eten hoeft niet duur te zijn. Door te koken met Laagblijvers van PLUS wordt budget koken een makkie! Zo bespaar je eenvoudig op je boodschappen en lever je niet in op smaak en kwaliteit. Bekijk hier alle Laagblijvers van PLUS.
7. Bestel online je weekboodschappen
Echt niet in de verleiding komen om meer te kopen dan je nodig hebt? Bestel dan je weekboodschappen online. Zo plaats je alleen de artikelen in je mandje die je écht nodig hebt. En een bijkomend voordeel natuurlijk: je hoeft zelf de deur niet uit.