1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Dit is kiplekker
« TERUG
Geroosterde kippenvleugeltjes met smokey-honey marinade

Dit is kiplekker

Wil je een stukje vlees op de barbecue wat in de smaak valt bij jong en oud? Ga dan voor kip! Ben je niet vies van eten met je handen? Dan is een drumstick of kippenvleugel vast iets voor jou. Heerlijk met een smokey-honey of Oosterse marinade. Liever kip zonder bot? Ook kipfilet is geschikt voor op de barbecue en heerlijk voor kinderen. Kiplekker toch?

Kiplekker marineren
Gemarineerde kip is heerlijk op de barbecue. Zowel kipdrumstick, kippenvleugel als kipfilet kun je marineren. Marineren geeft extra smaak. Gebruik een plastic hersluitbare zak om kip in te marineren. Zo voorkom je dat je marinade over houdt en vuile handen krijgt. Op deze manier verdeel je de marinade ook makkelijker, blijft het beter zitten en heb je minder nodig.

Tip
Een veel voorkomend probleem tijdens het barbecueën is dat kip uitdroogt. Dit kan je gemakkelijk voorkomen. Vul een plantenspuit met appelsap en spuit de kip gedurende het grillen regelmatig in. Hierdoor blijft de kip lekker sappig en mals. Ook zorgen de suikers in het sap voor een extra knapperig laagje. Smullen maar!

Geroosterde kippenvleugeltjes met smokey-honey marinade

    1. Schep de kippenvleugels om met de marinade en laat minimaal 1 uur marineren.
    2. Leg de kip op de grill en keer regelmatig. Als de vleugels goudbruin zijn, leg ze dan aan de zijkant om op middelmatig heet vuur verder te garen en sluit het deksel. De kippenvleugels zijn na circa 25 minuten gaar. Bestrooi de kip met sesamzaadjes en fijngehakte bosui.

Variatietip
Marineer de kippenvleugels de dag ervoor of in de ochtend zodat de smaken kunnen intrekken.

Hoofdgerecht

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 schalen kippenvleugels (a 6 stuks, PLUS Beter Leven)
  • 1 zakje smokey-honey marinade
  • 2 el sesamzaadjes, geroosterd
  • 3 bosuitjes, schoongemaakt en fijngehakt

Ingrediënten

Gegrilde kipfilets met honing-mosterdlaagje

Gegrilde kipfilets met honing-mosterdlaagje

  1. Meng de mosterd met de honing en wrijf de kipfilets hiermee in. Vul de plantenspuit met appelsap.
  2. Gril de kipfilets in 8-10 minuten rondom gaar en krokant en spuit ze tijdens het grillen in met de appelsap.

Tip
Voeg verse kruiden aan de appelsap toe om het vlees nog meer smaak mee te geven. Zoals bijvoorbeeld verse tijm of oregano.

Hoofdgerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 PLUS Beter Leven kipfilets
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el honing
  • 100 ml appelsap
Extra
  • Plantenspuit

Ingrediënten

Kipdrumsticks met een Oosters tintje

Kipdrumsticks met een Oosters tintje

    1. Pel en pers de teentjes knoflook en hak de rode peper fijn. Verwijder, indien gewenst, eerst de zaadjes.
    2. Meng alle ingrediënten in de hersluitende plastic zak en voeg de drumsticks toe. Schud de zak zodat alle ingrediënten goed mengsen en bewaar de zak een nachtje in de koelkast.
    3. Gril vervolgens de gemarineerde drumsticks rondom 20-25 minuten op de barbecue.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 8 stuks Beter Leven drumsticks
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el honing
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 rode peper
Extra
  • Hersluitbare plastic zak

Ingrediënten