Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Wil je een stukje vlees op de barbecue wat in de smaak valt bij jong en oud? Ga dan voor kip! Ben je niet vies van eten met je handen? Dan is een drumstick of kippenvleugel vast iets voor jou. Heerlijk met een smokey-honey of Oosterse marinade. Liever kip zonder bot? Ook kipfilet is geschikt voor op de barbecue en heerlijk voor kinderen. Kiplekker toch?
Kiplekker marineren
Gemarineerde kip is heerlijk op de barbecue. Zowel kipdrumstick, kippenvleugel als kipfilet kun je marineren. Marineren geeft extra smaak. Gebruik een plastic hersluitbare zak om kip in te marineren. Zo voorkom je dat je marinade over houdt en vuile handen krijgt. Op deze manier verdeel je de marinade ook makkelijker, blijft het beter zitten en heb je minder nodig.
Tip
Een veel voorkomend probleem tijdens het barbecueën is dat kip uitdroogt. Dit kan je gemakkelijk voorkomen. Vul een plantenspuit met appelsap en spuit de kip gedurende het grillen regelmatig in. Hierdoor blijft de kip lekker sappig en mals. Ook zorgen de suikers in het sap voor een extra knapperig laagje. Smullen maar!
Geroosterde kippenvleugeltjes met smokey-honey marinade
Variatietip
Marineer de kippenvleugels de dag ervoor of in de ochtend zodat de smaken kunnen intrekken.
Hoofdgerecht
Ca. 25 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Gegrilde kipfilets met honing-mosterdlaagje
Tip
Voeg verse kruiden aan de appelsap toe om het vlees nog meer smaak mee te geven. Zoals bijvoorbeeld verse tijm of oregano.
Hoofdgerecht
Ca. 15 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Kipdrumsticks met een Oosters tintje
Deel:
Hoofdgerecht
Ca. 30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT