Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Gourmetten

Gourmetten, iedereen is er dol op. Of het nu Kerst, Pasen of sinterklaasavond is, het is iedere keer weer een feestje wanneer het gourmetstel op tafel mag en de gourmetschalen met vlees, vis en groenten worden ingeslagen. En vergeet de gourmet sauzen niet! Gourmetten is voor jong en oud leuk: zelf roeren in je eigen gourmetpannentje en een avondje tafelen met het gezin of vrienden. Gourmet voorgerechten, hoofdgerechten of toetjes: allemaal maak je ze in een gourmetpannetje!

Naar gourmetrecepten Gourmet tips & weetjes Gourmetproducten Meer inspiratie

Gourmet recepten

Voor velen een jaarlijkse traditie: gourmetten! Maar wist je dat er ook veel leuke gourmetrecepten te bedenken zijn? Ook in die kleine gourmetpan kan je de fijnste recepten bereiden. De leukste gourmet recepten hebben we hier op een rij gezet.

Courgettekoekjes

Gevulde auberginerolletjes

Tex-mex pannetje

Gebakken peer met speculaas

Mexicaans gourmet

Pittige aardappelrösti

Zalmfilet met notenkruim

Frittata

Gourmettosti

Knakworst kerstboom

Kippenlevertjes met appel

Gourmet bijgerechten

Spinazie-tomaatsalade

Gevuld kaasbrood

Couscoussalade met groene kruiden

Waar komt gourmetten vandaan?

Waar het fenomeen gourmetten exact vandaan komt blijft raadselachtig. De term gourmet kent zijn oorsprong is Frankrijk. Gourmet is een afgeleide van het Franse gourmandises, wat staat voor exclusieve hapjes of lekkernijen. Gourmetten is vooral populair bij kinderen. Het is dan ook niet verrassend dat een avondje gourmetten in menig huishouden in Nederland een traditie is rond de feestdagen.


Hoe krijg ik gourmet geur weg?

Leuk zo’n avondje gourmetten, maar die geur... met deze 3 tips zorg je ervoor dat die gourmet lucht zo snel mogelijk verdwijnt!

Zet een paar bakjes azijn neer
Azijn neutraliseert geur. Wanneer je de bakjes al tijdens het gourmetten neerzet zal de stank daardoor minder heftig zijn. Laat de bakjes vervolgens nadat je uitgegeten bent nog een nachtje staan.

Gebruik spiritus
Geen azijn in huis? Geen probleem! Misschien heb je wel spiritus voor handen. Plaats na afloop van het gourmetten een paar bakjes in de ruimte waar je gegeten hebt, een nachtje laten staan en de volgende ochtend heb je nergens last van! Tip: voeg spiritus of azijn toe aan je gourmet boodschappenlijst

Drink koffie
Drink koffie? Ja! Zet na het gourmetten een lekker bakje koffie en terwijl je hiervan geniet kun je de gemalen koffie gebruiken om de gourmetlucht te neutraliseren. Stop de (gebruikte) gemalen koffie in een schaaltje en zet het in de kamer, of beter nog: meng het met wat water en laat het een tijdje koken op een laag vuurtje.

Gourmetten: wat heb ik nodig?

Voor veel mensen is gourmetten onlosmakelijk verbonden met gourmetvlees. Maar, tegenwoordig worden we steeds creatiever en zien we ook steeds meer verschillende soorten vis en groente in onze pannetjes verschijnen. Vergeet daarnaast ook niet om sauzen en wat lekkere hapjes zoals een stokbroodje met tapenade te kopen. Heerlijk terwijl je wacht tot jouw eten gaar is. Wil je nou eens iets anders proberen dan de hiervoor beschreven ‘Hollandse gourmet’? Kies dan eens voor een gourmetavond op z’n Mexicaans.


Hoeveel gourmet vlees, vis en groente?

Doorgaans kun je uitgaan van ongeveer 300-400 gram vlees en/of vis per persoon. Wanneer je te maken hebt met grote eters kun je beter iets ruimer rekenen (400-500 gram per persoon).

Ga je gourmetten met kinderen of ben je van plan lekker veel groente toe te voegen aan je gourmet assortiment? Dan reken je natuurlijk iets minder ruim. Ga dan uit van zo’n 250-300 gram per persoon. Wil je het jezelf nou echt makkelijk maken? Bestel dan één van onze gourmetschotels. Deze zijn al afgestemd op 4 of 6 personen.

Gourmet producten

Bekijk het volledige gourmet assortiment