1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Gevulde eieren
« TERUG
Gevulde eieren

Recepten gevulde eieren

Wat mag er echt niet ontbreken tijdens Pasen? Gevulde eieren natuurlijk! Gevulde eieren zijn ook heerlijk als borrelhapje tussendoor, maar passen ook goed bij het paasontbijt of de paasbrunch. We hebben twee recepten voor gevulde eieren voor je uitgezocht: een Oosterse versie en één met Hollandse garnaaltjes.

Oosterse gevulde eieren

Voor wie wel van een oosters tintje houdt: gevulde eieren met onder andere koriander, kerrie en sesamzaad.

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze koud onder de kraan en laat ze even afkoelen.
  2. Pel de eieren en halveer ze met een scherp mes. Haal de dooierhelften eruit en prak deze fijn met de mayonaise en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng er de roomkaas, kerrie en gehakte koriander door.
  4. Doe de vulling over in de spuitzak en vul de eierhelften ermee.
  5. Garneer met geroosterd sesamzaad en een takje koriander.

Ontbijt

Ca. 30 minuten (+ 15 minuten afkoelen)

8 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 2/3 el dikke yoghurt of kwark
  • 50 g zachte roomkaas (100 g)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el koriander, fijngehakt plus extra takjes om te garneren
  • 2 tl sesamzaadjes, geroosterd
Extra
  • spuitzak met kartelspuitmond van 1 cm

Ingrediënten

Gevulde eieren met Hollandse garnaaltjes

Ook deze Hollandse variant van het gevuld eitje valt vaak in de smaak bij jong en oud.

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze koud onder de kraan en laat ze even afkoelen.
  2. Pel de eieren en halveer ze met een scherp mes. Haal de dooierhelften eruit en prak deze fijn met de mayonaise en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng er de dille en cayennepeper door.
  4. Doe de vulling over in de spuitzak en vul de eierhelften ermee.
  5. Verdeel de garnaaltjes over de vulling en garneer met takjes dille.

Deel:

Ontbijt

Ca. 30 minuten (+15 minuten afkoelen)

8 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 2/3 el dikke yoghurt of kwark
  • 1 el dille, fijngehakt plus extra takjes om te garneren
  • mespunt cayennepeper
  • 50 g Hollandse garnalen
Extra
  • Spuitzak met kartelspuitmond van 1 cm

Ingrediënten