1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Zoetigheid van de grill
« TERUG
Gegrilde ananas met vanille-mascarpone en gezouten karamelsaus

Zoetigheid van de grill

Zoetigheid van de grill? Ja, je leest het goed: ook voor de zoetekauw onder ons heeft PLUS recepten van de barbecue. Verras je vrienden met een zoetigheid van de grill. Leuk als nagerecht, maar ook geschikt als bijgerecht. Voor jong en oud drie lekkere zoetigheden van de grill!

Gegrilde ananas met vanille-mascarpone en gezouten karamelsaus

    1. Halveer de ananas en snijd de harde kern weg. Snijd de helften vervolgens in kwarten. Gril de ananas 6-8 minuten per kant op de barbecue.
    2. Verhit de suiker in een steelpan en laat langzaam smelten op laag vuur. Neem zodra de suiker helemaal gesmolten is de pan van het vuur. De suiker moet iets bruiner zijn maar niet te donker.
    3. Verwarm de slagroom en voeg langzaam aan de gekarameliseerde suiker toe. Blijf goed roeren tot de saus een mooie dikte heeft. Voeg een snufje zout toe.
    4. Voeg het vanilleconcentraat toe aan de mascarpone en meng tot een egaal mengsel.
    5. Verdeel de gegrilde ananas over de borden, schep op iedere ananas een lepel van het vanille-mascarpone mengsel. Garneer met de gezouten karamelsaus, amandelschaafsel en fijn gehakte munt.

Tip
De gegrilde ananas is ook lekker om te gebruiken in een salade.

Nagerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 1 tl vanilleconcentraat
  • 20 g amandelschaafsel
  • 1 takje munt

Ingrediënten

Appel-pakketjes van de barbecue

Appel-pakketjes van de barbecue

  1. Scheur 4 gelijke vellen aluminiumfolie van de rol af.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels in gelijke parten. Heb je geen appelboor? Snijd de appels dan in parten en verwijder de harde kern en de zaadjes.
  3. Verdeel de appelparten, de basterdsuiker, de kaneel en de rozijnen over de vellen aluminiumfolie en vouw deze goed dicht.
  4. Plaats de appel-pakketjes 10 minuten op de barbecue. Vouw de pakketjes vlak voor serveren open en garneer met een bolletje vanille ijs.

Tip
Voeg voor het grillen een scheutje bruine rum aan de appel-pakketjes toe.

Nagerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 handje rozijnen
  • 4 bolletjes vanille ijs
Extra
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

Ananas met een glazé van rode peper en gembersiroop

Ananas met een glazé van rode peper en gembersiroop

Een glazé is niet veel meer dan een dunne saus die tijdens het barbecueën op het laatste moment met een kwastje op het vlees, fruit of de groente wordt aanbracht. Gril het product vervolgens nog één keer rondom en breng een extra laagje glazé aan voor meer smaak, glans en een knapperig laagje. Deze ontstaat door het karamelliseren van de suiker.

    1. Hak de rode peper fijn en verwijder, indien gewenst, de zaadjes. Meng de rode peper met de barbecuesaus, de gembersiroop, de barbecuesaus en de bruine suiker.
    2. Snijd de schil van de ananas en snijd het vruchtvlees vervolgens om de harde kern heen in gelijke parten.
    3. Gril de ananas 5 minuten aan de buitenkant van het rooster. Smeer de ananas met behulp van een kwastje met de glazé in en gril deze opnieuw 5 minuten.
    4. Herhaal deze stappen voor een optimaal resultaat.

Deel:

Nagerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

    • 1 ananas
    • 4 el barbecuesaus
    • 2 el gembersiroop
    • 1 rode peper
    • 1 el bruine suiker
Extra
  • Weber siliconenkwast

Ingrediënten