1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Eitje erbij?
« TERUG
5 gerechten met ei. Eitje erbij?

Gerechten met ei, 5 lekkere eigerechten voor Pasen

Ga je liever brunchen in plaats van ontbijten? Dan zijn deze vijf eigerechten echt een aanrader. Want één ding is zeker tijdens Pasen, een ei hoort erbij!

Eggs benedict met hollandaise


Ook zo'n zin in een echt Amerikaans eitje? Maak dan de Eggs benedict! Een gerecht dat bestaat uit een Engelse muffin, ham, gepocheerde eieren en Hollandaisesaus. Met onderstaande stappen zet je dit heerlijke eiergerecht in een handomdraai op tafel.

  1. Bestrijk 8 stukjes plasticfolie met olie en bekleed hiermee kleine kopjes. Breek in elk bekleed kopje voorzichtig een eitje, de dooier moet heel blijven. Draai het plasticfolie een beetje aan en zet de kopjes in een stoommandje. Pocheer de eitjes door ze 7 minuten te stomen op 100°C.
  2. Grill intussen de halve muffins en de hamplakjes. Stoom of bak de spinazie heel kort. Leg op elk bord 2 halve muffins met daarop de ham en de spinazie.
  3. Pak de eieren voorzichtig uit het folie en leg ze op de spinazie. Overgiet de eieren met de warme Hollandaise saus en garneer met een takje kervel of peterselie.

Hollandaise saus

Je kunt de hollandaise saus zelf maken, maar ga je voor gemak? Kies dan voor de kant-en-klare Hollandaise saus van PLUS!

  1. Klop eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers.
  2. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Ontbijt

Ca. 30 minuten

4 personen

Egg Benedict

  • 4 Engelse muffins (of 8 stuks toast)
  • 8 plakjes ham
  • 8 eieren
  • 200 g spinazie
  • Verse kervel of peterselie

Hollandaise saus

  • 3 eierdooiers
  • 2 el azijn
  • 4 el witte wijn
  • 250 g boter (gesmolten)
  • Zout en peper

Ingrediënten

Scrambled eggs met tomaat en bacon

Scrambled eggs maken met tomaat en bacon

Ben jij meer fan van ei met spek? Dit roerei met spek heb je binnen een handomdraai gemaakt. Lekker klutsen en smullen maar!


  1. Kluts de eieren met een vork los in een kom en snijd de trostomaten in gelijke plakken.
  2. Verhit 2 pannen met een scheutje olie. Bak in de ene pan de eieren al roerende gaar en bak in de andere pan het ontbijtspek in 5 minuten rondom krokant.
  3. Snijd de kaiserbroodjes open en beleg ze met tomatenketchup, scrambled eggs, ontbijtspek en een paar plakjes tomaat.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks PLUS Kaiserbroodjes luxe
  • 8 plakken PLUS Puur van Smaak Ontbijtspek
  • 6 stuks PLUS eieren
  • 4 eetlepels Tomaten ketchup
  • 2 stuks PLUS Trostomaten

Ingrediënten


Eierbootje: ei in een brood met basilicum en champignons

Een broodje met ei erin is niet alleen genieten, ook is het een ware traktatie voor het oog. Dit broodje ei uit de oven is gemakkelijk te maken en leuk voor de paasdagen. In de video laten we stap voor stap zien hoe je een eierbootje maakt. Laat Pasen maar komen!


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en hol de pistolets vanuit de bovenzijde uit.
  2. Verdeel de gesneden kastanjechampignons samen met de blaadjes basilicum over de pistolets.
  3. Breek in elke pistolet vervolgens een eitje en breng op smaak met een snuf chilipoeder.
  4. Bak de pistolets tot slot volgens de aanwijzingen op de verpakking in het midden van de voorverwarmde oven.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks PLUS Moment Rustiek pistolet spelt
  • 4 stuks PLUS eieren
  • 12 blaadjes PLUS Basilicum
  • 150 gram PLUS Kastanjechampignons gesneden
  • 4 snufjes Silvo Chilipoeder

Ingrediënten

Ham-kaas omelet-rol

Ham-kaas omelet-rol

Een omelet gerecht voor de omelet liefhebbers! Dit omelet recept is een veilige keuze, want wie houdt er nou niet van omelet? Maak je omelet wat specialer voor de Pasen. Kies niet voor een gewone omelet maar voor omelet ham kaas en decoreer deze met peterselie. Eetsmakelijk!


  1. Kluts de eieren met een scheutje melk los, snijd de achterham in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Voeg de ham aan de eieren toe en meng goed.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak van een vierde van het eiermengsel een omelet. Keer het ei om als de bovenkant bijna gestold is en strooi er een vierde van de geraspte kaas over.
  3. Laat de omelet uit de pan glijden en rol deze op. Herhaal deze stappen nog drie keer en garneer de ham-kaas omelet-rolletjes met verse peterselie en een sneetje brood.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 8 stuks PLUS eieren
  • 50 gram Bio+ Kaas jong belegen rasp
  • 50 gram Bio+ Achterham
  • 1 scheutje PLUS Halfvolle melk
  • 5 gram PLUS Peterselie
  • 4 sneetjes Korenlanders extra donker

Ingrediënten

Kaasstengels met een zachtgekookt eitje

Kaasstengels maken met een zachtgekookt eitje

Zelf kaasstengels maken is een stuk leuker dan ze kant en klaar kopen. En met een zachtgekookte eitje erbij heb je een heerlijk gerecht voor bij het paasontbijt of de paasbrunch. Dip je zelfgemaakte kaasstengel vervolgens in het zachtgekookt eitje, smullen maar!


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook. Meng 2 eetlepels olie met de oregano en bestrijk de sneetjes brood hiermee.
  2. Kook de eieren 5 minuten en beleg 4 broodjes met een plak kaas. Dek de broodjes af met de 4 overige broodjes en plaats deze 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. Snijd vervolgens de korstjes van het brood en snijd het brood in gelijke repen (stengels). Serveer de zachtgekookte eitjes met de kaasstengels.

Tip: het is extra lekker om de kaastengels in het zachtgekookte eitje te dopen.

Geen tijd om zelf kaasstengels te maken of ga je liever voor gemak? Kies dan voor de kant-en-klare kaasstengels. Ook heerlijk bij een zacht gekookt eitje.

Deel:

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakken PLUS Kaas Klaverlandkaas
  • 8 sneetjes PLUS Korenlanders Stoer spelt licht
  • 4 stuks Bio+ Eieren
  • 1 eetlepel Oregano

Ingrediënten

OOK INTERESSANT