1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Eitje erbij?
« TERUG
Eitje erbij?

Eitje erbij?

Ga je liever brunchen in plaats van ontbijten? Dan zijn deze vier gerechtjes echt een aanrader. Want één ding is zeker tijdens Pasen, een ei hoort erbij!

Scrambled eggs met tomaat en bacon

Scrambled eggs met tomaat en bacon

  1. Kluts de eieren met een vork los in een kom en snijd de trostomaten in gelijke plakken.
  2. Verhit 2 pannen met een scheutje olie. Bak in de ene pan de eieren al roerende gaar en bak in de andere pan het ontbijtspek in 5 minuten rondom krokant.
  3. Snijd de kaiserbroodjes open en beleg ze met tomatenketchup, scrambled eggs, ontbijtspek en een paar plakjes tomaat.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks PLUS Kaiserbroodjes luxe
  • 8 plakken PLUS Puur van Smaak Ontbijtspek
  • 6 stuks PLUS eieren
  • 4 eetlepels Bio+ Tomaten ketchup
  • 2 stuks PLUS Trostomaten

Ingrediënten

Eierbootjes met basilicum en champignons

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en hol de pistolets vanuit de bovenzijde uit.
  2. Verdeel de gesneden kastanjechampignons samen met de blaadjes basilicum over de pistolets.
  3. Breek in elke pistolet vervolgens een eitje en breng op smaak met een snuf chilipoeder.
  4. Bak de pistolets tot slot volgens de aanwijzingen op de verpakking in het midden van de voorverwarmde oven.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks PLUS Moment Rustiek pistolet spelt
  • 4 stuks PLUS eieren
  • 12 blaadjes PLUS Basilicum
  • 150 gram PLUS Kastanjechampignons gesneden
  • 4 snufjes Silvo Chilipoeder

Ingrediënten

Ham-kaas omelet-rol

Ham-kaas omelet-rol

  1. Kluts de eieren met een scheutje melk los, snijd de achterham in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Voeg de ham aan de eieren toe en meng goed.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak van een vierde van het eiermengsel een omelet. Keer het ei om als de bovenkant bijna gestold is en strooi er een vierde van de geraspte kaas over.
  3. Laat de omelet uit de pan glijden en rol deze op. Herhaal deze stappen nog drie keer en garneer de ham-kaas omelet-rolletjes met verse peterselie en een sneetje brood.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 8 stuks PLUS eieren
  • 50 gram Bio+ Kaas jong belegen rasp
  • 50 gram Bio+ Achterham
  • 1 scheutje PLUS Halfvolle melk
  • 5 gram PLUS Peterselie
  • 4 sneetjes Korenlanders extra donker

Ingrediënten

Kaasstengels met een zachtgekookt eitje

Kaasstengels met een zachtgekookt eitje

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook. Meng 2 eetlepels olie met de oregano en bestrijk de sneetjes brood hiermee.
  2. Kook de eieren 5 minuten en beleg 4 broodjes met een plak kaas. Dek de broodjes af met de 4 overige broodjes en plaats deze 5 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. Snijd vervolgens de korstjes van het brood en snijd het brood in gelijke repen (stengels). Serveer de zachtgekookte eitjes met de kaasstengels.

Tip:
Het is extra lekker om de kaastengels in het zachtgekookte eitje te dopen.

Deel:

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakken PLUS Kaas Klaverlandkaas
  • 8 sneetjes PLUS Korenlanders Stoer spelt licht
  • 4 stuks Bio+ Eieren
  • 1 eetlepel Oregano

Ingrediënten