Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Het is weer het seizoen voor mosselen. De mossel behoort tot de schelpdieren en maakt onderdeel uit van de Schijf van Vijf. De mossel is namelijk van nature eiwitrijk. De Oosterschelde mosselen worden 100% in eigen land gekweekt en verwerkt: een echt schelpdier van Hollandse bodem. De mosselen van PLUS zijn afkomstig uit het allerbeste kweekgebied. En dat proef je!
Zeebodem en aandacht bepalend voor mosselkwaliteit
Lekker eten begint bij de basis van een product. Wat veel mensen niet weten, is dat de kwaliteit van de zeebodem bepalend is voor de kwaliteit en smaak van mosselen. Daarom worden er hoge eisen gesteld aan de kweekgebieden. De Oosterschelde mosselen worden met de grootste zorg en aandacht behandeld: vanaf de vangst tot en met de verpakking in de fabriek. Dankzij deze zorg en aandacht én de zorgvuldig geselecteerde gebieden, kunnen er altijd smakelijke (én rijk gevulde) mosselschelpen van goede bodem worden geleverd.
Genoeg mossel inspiratie
Heb je de mosselen gewassen en gecontroleerd? Dan kan je ze gaan bereiden. Probeer verschillende bereidingswijzen uit. Koken met een scheutje wijn, mosselgroenten en –kruiden is klassiek, maar ook in de wok, oven of barbecue is zalig. De mossel is met gemak te bereiden en kan met 15 minuten al op tafel staan. Wil je meer weten over het (voor)bereiden en bewaren van mosselen? Bekijk dan Mosselen bewaren en (voor)bereiden. En drie zalige mosselrecepten hebben we voor jou op een rij gezet. Eet Oosterschelde mosselen van het seizoen, dan zijn ze op hun lekkerst!
Tip
Controleer mosselen altijd goed. Haal de mosselen stuk voor stuk uit de verpakking. Zijn ze dicht en heel? Dan mag je ze afspoelen en in de pan doen. Degenen die stuk zijn of open blijven staan – ook na een zacht tikje op de rand van het aanrecht – mogen weg.
Zomerse mossel cocktail
Hoofdgerecht
Ca. 30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Easy paella met mosselen en witvis
Hoofdgerecht
Ca. 45 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Gegratineerde mosselen
Deel:
Borrelhapje
Ca. 20 minuten
8 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT