1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Wijn en kaas: een gouden combinatie
« TERUG
Wijn en kaas: een gouden combinatie

Wijn en kaas: een gouden combinatie

Kaas en wijn. Het is een klassieke combinatie. Deze producten hebben immers een gesproken smaak en kunnen elkaar prima versterken. Ben jij op zoek naar een verrukkelijke combinatie voor (of na) de feestdagen? Met deze matches maak je zeker indruk!

Petit Chablis en Brie Champagne
Deze frisse wijn met een tikkeltje zuur combineert uitstekend met de Brie Champagne van PLUS Moment. En dat is niet voor niks. In deze witte kaas is champagne verwerkt. De champagne crème in de brie is heerlijk zacht en romig. Genieten maar!

Marqués de Cáceres Rioja Crianza en oude kaas
Oude kaas. Je houdt ervan of niet. De oude kaas van PLUS Klaverland is heerlijk vol van smaak. Dit maakt hem een ideale partner van rode wijn. Onze tip? Combineer de oude kaas eens met een stevige Rioja. Marqués de Cáceres is een goede begeleider.

Clos des Orfeuilles Muscadet en brandnetelkaas
Deze biodynamische Muscadet past prima bij kruidige kazen. Erg lekker is de combinatie met brandnetel. Brandnetelkaas, prikt dat niet? Nee, hoor. De brandneteltopjes zorgen juist voor een fris kruidenaccent én dat gaat weer hand in hand met deze frisse Muscadet.

Château St. Christophe Medoc en camembert rustique
Tegenover deze stevige rode wijn mag je best een karaktervolle kaas zetten. De combinatie met camembert rustique is zeer succesvol. Als je deze romige kaas even in de oven zet wordt hij extra smeuïg. Haal de camembert uit het papier en leg ‘m in het houten deksel van de verpakking. Zet de oven op 180°C en bak de kaas ongeveer een kwartiertje.

Noval Port Ruby en Blue Stilton
Het is weinig vernieuwend, maar wel erg lekker. Port en kaas wordt door veel mensen gezien als dé combinatie. Het alcoholpercentage van deze port ligt op 19,5 procent. Hij is mooi zacht van smaak met sterke tonen van kersen. Combineer hem met een stevige Blue Stilton kaas en je hebt een match made in heaven te pakken.

Deel:

Wijnen van PLUS

OOK INTERESSANT