1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Kan jij de verleiding weerstaan?
« TERUG
Kan jij de verleiding weerstaan? - Kokospudding

Kan jij de verleiding weerstaan?

Onze aardbeien liggen er weer verleidelijk bij. Met hun rode koontjes en frisgroene kroontjes. Een heerlijk stuk fruit voor in de lente of zomer. Probeer aardbeien eens door een salade, pudding of chutney!

Aardbeien-kokospuddinkje

  1. Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat ze zacht worden.
  2. Schep de room van de kokosmelk en pureer dit met 400 gram aardbeien.
  3. Breng de resterende kokosmelk met de vanillesuiker en suiker in een steelpan zachtjes aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.
  4. Haal de pan van het vuur. Knijp het vocht uit de gelatineblaadjes en roer ze een voor een door de kokosmelk.
  5. Voeg de kokos-aardbeienpuree toe en roer goed door elkaar. Schenk in de vormpjes. Zet de puddinkjes in de koelkast en laat ze in ongeveer 5 uur opstijven.
  6. Haal de puddinkjes uit de koelkast. Schep de resterende aardbeien erover. Rooster de kokos in een droge koekenpan en strooi over de puddinkjes.
Kan jij de verleiding weerstaan? - Salade

Aardbeiensalade met avocado en krokante kip

  1. Verwarm de oven voor op 100°C.
  2. Snijd de kipfilets in dunne plakjes van ongeveer ½ cm. Klop het ei los met 2 eetlepels water. Bestrooi de kip met bloem en haal door het ei en paneermeel. Verhit de zonnebloemolie en bak de kip kort. Houd de kip warm in de oven.
  3. Verdeel de veldsla, bosui en aardbeien over 4 diepe borden. Roer een dressing van limoensap en –rasp, de olijfolie, rode peper, suiker, zout en peper. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in repen en verdeel met de dressing over de salade.

Kan jij de verleiding weerstaan? - Chutney

Aardbeienchutney met appel

  1. Doe de appelstukjes met de ui, azijn, basterdsuiker, het mosterdzaad en de cayennepeper in een pan met een dikke bodem. Leg een deksel op de pan en breng aan de kook. Voeg de aardbeien toe.
  2. Kook de chutney in ongeveer 45 minuten tot jamdikte. Roer regelmatig met een houten lepel over de bodem van de pan.
  3. Schep de chutney warm in de potten, draai de deksels erop en zet ze op hun kop. In de koelkast een paar maanden houdbaar. Lekker bij gegrilde hamburgers.

Deel:

Nagerecht

20 minuten + 5 uur opstijven

4 personen

Ingrediënten

  • 7 blaadjes gelatine
  • 400 ml Fairtrade kokosmelk (blik)
  • 500 g aardbeien, schoongemaakt en in vieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 2 el geraspte kokos
Extra
  • Staafmixer
  • 4 (pudding-) vormpjes van 100 ml

Hoofdgerecht

20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 300 g Bio+ kipfilets
  • 1 ei
  • 3 eetl. bloem
  • 75 g paneermeel met kruiden
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 150 g veldsla
  • 2 lente- of bosuitjes, in ringetjes
  • 250 g aardbeien, schoongemaakt en in de lengte in vieren gesneden
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 75 ml olijfolie extra vergine
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 1 theel. bruine suiker
  • 1 avocado

Bijgerecht

20 minuten + 45 minuten kooktijd

4 personen

Ingrediënten

  • 400 g PLUS Elstar appels, geschild en in kleine stukjes
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 175 ml rode wijnazijn (250 ml)
  • 500 g aardbeien, schoongemaakt
  • 180 g lichte basterdsuiker
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 tl cayennepeper
Extra
  • 2 brandschone jampotten (400 ml inhoud)

Producten uit dit artikel