1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Spiesjes van de barbecue
« TERUG
Spicy courgette-spiesen met tijm

Spiesjes van de barbecue

Bij een avondje barbecueën mogen spiesjes van de barbecue natuurlijk niet ontbreken. Verwen familie of vrienden met heerlijke spiesen van de bbq. Geen kant-en-klare spiesjes, maar zelfgemaakt en royaal gekruid. Lekker variëren met vis en vlees. En met groenten kun je óók heerlijke spiesen maken! Zo heb je voor ieder wat wils.

Gebruik twee satéprikkers
Als je een spies maakt met grotere stukken groenten, vis of vlees, gebeurt het nog wel eens dat het eraf valt. Door twee satéprikkers te rijgen door een stukje groente, vis of vlees, blijft de spies beter op zijn plaats liggen. Ook zorgt het voor meer stevigheid en kun je de spies gemakkelijker oppakken.

Spicy courgette-spiesen met tijm

  1. Maak met een kaasschaaf dunne linten over de lengte van de courgettes. Rijg de courgettelinten dubbelgevouwen/zigzaggend aan de spies en druk stevig aan.
  2. Pel en pers de knoflook uit. Rits de tijm van de takjes en meng samen met de knoflook, de olijfolie, de chilivlokken en de stroop tot een egaal mengsel.
  3. Bestrijk de courgette-spiesen met het kruidenmengsel en gril 4 minuten aan beide kanten op de barbecue.

Tip
Lekker bij PLUS Blonde d'Aquitaine hamburgers.

Bijgerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

    • 3 courgettes
    • 4 teentjes knoflook
    • 4 takjes tijm
    • 1 el stroop
    • 4 el olijfolie
    • 1 tl chilivlokken
Extra
    • Barbecue spiesen

Ingrediënten

Oosterse zalmspiesen met sinaasappel en gember

Oosterse zalmspiesen met sinaasappel en gember

  1. Laat de satéprikkers weken in een bak water zodat deze niet verbranden op de barbecue.
  2. Maak een marinade door de knoflook te pellen en uit te persen, rasp vervolgens de gember fijn en meng met de ketjap manis, de sambal, de honing en de knoflook.
  3. Snijd de zalmfilet in gelijke blokken van 4 bij 4 centimeter en laat een uur marineren in het ketjap mengsel.
  4. Snijd de sinaasappels in schijfjes.
  5. Rijg een blokje zalm aan een satéprikker, vouw een schijfje sinaasappel dubbel en rijg naast het blokje zalm, herhaal met een nieuw blokje zalm, een sinaasappelschijf en eindig met een blokje zalm. Herhaal tot de zalmblokjes op zijn.
  6. Verdeel de overige sinaasappelschijfjes over de barbecue. Leg op iedere schijf een zalmspiesje en gril de spiesjes 3-4 minuten een beide kanten op de barbecue.
  7. Garneer de spiesjes na het grillen met fijn gesneden bosui-ringen.

Tip
Gril de spiesen op plakjes citroen. Zo voorkom je dat de vis aan het rooster blijft plakken.

Hoofdgerecht

Ca 15. minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet zonder huid
  • 5 handsinaasappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 centimeter gember
  • 2 stengels bosui
  • 2 el honing
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
Extra
  • Satéprikkers

Ingrediënten

Saté van kippendijen

Saté van kippendijen

  1. Maak een marinade door sap van de limoen uit te persen. Pel de knoflookteentjes en de ui. Snijd de ui in vieren en plaats deze samen met de knoflook, de sambal, de ketjap en de zonnebloemolie in een maatbeker. Pureer het mengsel met een staafmixer fijn en roer vervolgens het limoensap erdoor.
  2. Snijd de kippendijen in gelijke stukken en marineer deze minimaal 1 uur.
  3. . Rijg de kip aan de satéprikkers. Plaats een tweede stokje in de sateetjes, zodat het vlees beter op zijn plaats blijft en tijdens het grillen niet draait. Ook kun je het sateetje gemakkelijker vast pakken.
  4. Gril de satéstokjes in 6-8 minuten rondom gaar en goudbruin.

Tip
Leg de satéprikkers voor gebruik een uur in water, dit voorkomt dat de prikkers tijdens het grillen verbranden.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 g Beter Leven kippendijen
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sambal manis
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 limoen
Extra
  • 16 satéprikkers
  • Maatbeker
  • Staafmixer

Ingrediënten