Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Goed eten is weten wat je eet

Goed eten is weten wat je eet

Bij PLUS vinden we goed eten belangrijk. Dat betekent dat wij producten verkopen die met respect voor mens, dier en milieu zijn geproduceerd. Hiervoor werken wij nauw samen met veel Nederlandse boeren, vissers en telers, zodat we precies weten waar onze producten vandaan komen. Bij de beste supermarkt van Nederland, volgens Nederland, lopen we daarin al jaren voorop. Niet voor niets is PLUS al zeven jaar op rij uitgeroepen tot de Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland! Trots!

Hieronder vertellen we meer over onze bewuste producten. Op onze receptenpagina hebben we een aantal bewuste recepten op een rijtje gezet, zodat je lekker met deze producten kunt gaan koken. Goed eten is weten wat je eet. 

Keurmerken

Door bewuste keuzes te maken in de supermarkt kun je zelf je steentje bijdragen aan een betere wereld. Wij helpen je graag met het maken van een verantwoorde keuze en bieden daarom een goed, lekker en uitgebreid verantwoord assortiment. Veel van deze producten bevatten keurmerken als Fairtrade, het MSC en ASC keurmerk, PlanetProof of het Beter Leven keurmerk. Ben jij hier al bekend mee? Fleur ging op keurmerk safari in de supermarkt. Al haar bevindingen vind je hier.

Alles over onze keurmerken

Lokale producten

PLUS biedt in samenwerking met GIJS de lekkerste producten aan van Nederlandse bodem. Geproduceerd door Hollandse boeren en makers op een vaak kleinschalige en ambachtelijke wijze, altijd met passie. En dat proef je!


Lees meer over onze lokale producten

Hollandse vis waar alles goed aan is

Al onze GIJS schol komt van de Urker vissersboot UK 205. Onze schipper uit Urk vist op de Noordzee met oog voor de natuur, de visstand en het dierenwelzijn. Hij vist bijvoorbeeld niet in de paaitijd, wat goed is voor de visstand. Ook worden de schollen op een pijnloze manier verdoofd; een stuk vriendelijker voor de vis. Het resultaat? Vis waar alles goed aan is!

Recept met GIJS scholfilet

Lokale producten

Een koe hoort in de wei

De koeien van onze Nederlandse zuivelleveranciers lopen per jaar dan ook minimaal 120 dagen van 6 uur in de wei. Bovendien werken deze boeren met oog op het verbeteren van natuur, klimaat en dierenwelzijn. Ze gebruiken duurzame energie, stoten minder CO2 uit, gebruiken minder bestrijdingsmiddelen en geven meer ruimte aan bloemen en insecten. Zo maken hun heerlijke zuivelproducten het keurmerk On the way to PlanetProof dubbel en dwars waar.

Bekijk PlanetProof recepten

Producten met het PlanetProof keurmerk

De lekkerste kaas is van Klaverland

PLUS Klaverland kaas komt uit Winkel, in Noord-Holland. De kaas die daar wordt gemaakt is romiger smaakvoller dan andere kaas, omdat Noord-Hollandse grond ziltiger is dan elders in het land. Klaverland kaas wordt gemaakt van 100% weidemelk, van koeien die minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei grazen. Ze grazen daar dat extra zilte gras, en dat proef je!

Het beste van de Betuwe

Onze appelteler uit Est teelt Maribelle zo duurzaam mogelijk. Alleen in hoognodige gevallen gebruikt hij gewasbeschermingsmiddelen. Gelukkig is dat zelden het geval, want Maribelle is een sterk ras, waardoor nauwelijks ziektes voorkomen. Daarnaast neemt de boomgaard meer CO2 op dan er in gebruikt wordt, wat de appelteelt 100% CO2-neutraal maakt. 

Bekijk recepten met Maribelle appels

Eieren met 2 Beter Leven sterren

Kippen willen lekker scharrelen, in de buitenlucht. Bij onze onze kippenboer in Woudenberg krijgen ze alle ruimte om op avontuur te gaan. Vrije-uitloopeieren zijn bij ons de standaard. Als enige supermarkt in Nederland hebben al onze eieren minimaal het 2 sterren Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming. Onze GIJS eieren en biologische eieren hebben zelfs 3 sterren.

Varkensvlees met Beter Leven keurmerk

PLUS heeft een unieke samenwerking met 17 Nederlandse varkensboeren. Samen hebben we de ambitie om varkensvlees te verbeteren. We willen een betere smaak en een beter leven voor de dieren. Stap voor stap maken we dat waar. 

Lees meer over onze varkensboeren

Beter Leven? Check 't label even

Door voor producten met een ster te kiezen, kies je voor producten waarvan je weet hoe de leefomstandigheden voor het dier waren. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker en dus hoe beter de leefomstandigheden. Meer uitleg over wat de sterren betekenen vind je op de website van de Dierenbescherming

Producten met het Beter Leven keurmerk

Kook bewust met keurmerk producten

Steeds meer producten gaan over op een verantwoord alternatief. Denk aan onze verse vis met het MSC of het ASC keurmerk, Beter Leven varkensvlees of het PlanetProof keurmerk op onze eigen zuivelproducten. Maar ook onze fairtrade bananen. Om bewust te koken met verantwoorde producten hebben wij voor jou een aantal bewuste recepten op een rijtje gezet. Heel makkelijk en verantwoord!