1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /2x kaas van de barbecue
« TERUG
2x kaas van de barbecue: camembert van de bbq met broodsticks

2x kaas van de barbecue

Kaasliefhebbers opgelet: twee zomerse recepten met gesmolten kaas van de barbecue. Geef brood en groenten van de barbecue een extra twist met kaas. Verras je barbecuegasten met dit eenvoudige bijgerecht van camembert met broodsticks. Of probeer eens deze met geitenkaas gevulde puntpaprika’s op een bedje van bulgur. Eet je liever geen geitenkaas? Gebruik dan een andere kaas naar keuze. Eet smakelijk!

Camembert van de bbq met broodsticks

  1. Snijd de sneetjes krenten-rozijnenbrood in gelijke reepjes.
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Pel de teentjes knoflook, steek deze in de camembert en garneer het kaasje met de tijm.
  3. Hussel de broodsticks met een eetlepel olijfolie en verdeel ze over de aluminium grillschaal.
  4. Plaats de broodsticks samen en de camembert (inclusief het houten bakje) 15 minuten op de barbecue.
  5. Serveer de camembert met de broodsticks en dippen maar.

Bijgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes PLUS Krenten-rozijnenbrood
  • 1 stuk camembert
  • 1 eetlepel tijm
  • 4 teentjes knoflook
Extra
  • Aluminium grillschaal

Ingrediënten

2x kaas van de barbecue: met geitenkaas gevulde zoete puntpaprika’s op een bedje van bulgur

Met geitenkaas gevulde zoete puntpaprika’s op een bedje van bulgur

  1. Meng de bulgur met 300 ml kokend water en laat 10 minuten met een deksel erop weken. Roer vervolgens met een vork door en laat op een schaal afkoelen.
  2. Rasp de citroen en pers het sap uit, voeg toe aan de bulgur samen met 2 eetlepels olijfolie. Zodra de bulgur afgekoeld is de spinazie toevoegen en erdoor mengen.
  3. Pel en pers de knoflook uit en meng met de overige olijfolie en oregano. Snijd de aubergines over de lengte in plakken van 1 cm dik. Bestrijk met een kwast de plakken met de knoflook-oregano olie en gril aan beide kanten 2-3 minuten tot er mooie grilstrepen ontstaan.
  4. Halveer de zoete puntpaprika’s over de lengte, verwijder de zaadjes en vul de paprika’s met geitenkaas, walnoten en honing. Plaats de paprika’s op een vel aluminiumfolie 6-8 minuten op de barbecue.
  5. Verdeel de aubergines speels over de bulgur samen met de gevulde zoete puntpaprika’s.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 125 g zachte geitenkaas
  • 4 zoete puntpaprika’s
  • 2 handjes walnoten
  • 2 el honing
  • 2 aubergines
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 150 g bulgur
  • 5 el olijfolie
  • 75 g gewassen spinazie
Extra
  • Weber siliconenkwast
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

OOK INTERESSANT