Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Producten
Verse maaltijdpakketten en soeppakketten
Alle Verse maaltijdpakketten en soeppakkettenWild, haas, konijn, kalf, lam
Alle Wild, haas, konijn, kalf, lamZachte broodjes, bolletjes
Alle Zachte broodjes, bolletjesBroodbeleg zoet en hartig
Alle Broodbeleg zoet en hartigCrackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafels
Alle Crackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafelsKoffie, koffiemelk, suiker
Alle Koffie, koffiemelk, suikerPastasaus, tomatenpuree
Alle Pastasaus, tomatenpureeMaaltijdpakketten, mixen, sauzen
Alle Maaltijdpakketten, mixen, sauzenGroenteconserven, vruchtenconserven
Alle Groenteconserven, vruchtenconservenVleesconserven, visconserven
Alle Vleesconserven, visconservenSnacksaus, mayonaise
Alle Snacksaus, mayonaiseGroentesaus, vleessaus, vissaus
Alle Groentesaus, vleessaus, vissausSlasaus, sladressing, slaversierders
Alle Slasaus, sladressing, slaversierdersKauwgom, pepermunt, keelsnoepjes
Alle Kauwgom, pepermunt, keelsnoepjesNatuurlijke, biologische voeding
Alle Natuurlijke, biologische voedingToiletpapier, keukenpapier, tissues
Alle Toiletpapier, keukenpapier, tissuesKaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffen
Alle Kaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffenVernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Knolselderij is een typische groente als het weer wat kouder wordt. De zoete, aardse smaak past uitstekend bij de herfst- en wintermaanden. Erg lekker is een knolselderij stamppot. Hoe je deze maakt, lees je hier.
Je zou het misschien niet zeggen, maar onder zijn knoestige uiterlijk zit een smaakvolle knol. Zowel rauw, in salades als gekookt, gestampt of gegratineerd een topstuk op het bord.
De knol moet flink hard zijn, dan is hij echt vers en dus het allerlekkerst. Het seizoen voor knolselderij duurt tot ongeveer januari.
Stamp en soep
Vervang in een stamppot eens een deel van de aardappelen door knolselderij. Het geeft een verfijnde aardse smaak en maakt het gerecht lichter. Ook is knolselderij heerlijk in erwtensoep. Voeg wat knolselderijrasp of blokjes toe aan de soep, zo kom je direct in een winterse stemming!
De basis voor stamppot met knolselderij
Kook de aardappelen met de knolselderij en spruiten in 15-20 minuten gaar in water met zout. Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en zout en peper naar smaak. Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 4-5 minuten rondom bruin. Voeg 50 ml water en de ketjap toe en smoor de gehaktballetjes in nog 5 minuten zachtjes gaar.
Stampen!
Giet de aardappelen met de groenten af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge stamppot. Roer er de peterselie met zout en peper naar smaak door. Verdeel de stamppot over 4 borden. Schep de balletjes met de ketjapjus bij de stamppot en genieten maar.
Knolselderij combi’s
Een keer iets anders maken met knolselderij? Deze combinaties zijn ook heerlijk!
Deel:
Hoofdgerecht
Ca. 45 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT