1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Uitpakken met spiesen
« TERUG
Pittig gemarineerde garnalen spiesjes

Uitpakken met spiesen

Je kent ‘m wel: de spies van de barbecue. Maar wil je nu eens echt uitpakken met spiesen? Ben je op zoek naar een andere spies dan een varkens- of kipsaté spies? Speur dan eens tussen deze vier recepten met spiesen. Rijg een stukje vlees eens met aardappel of fruit aan een spies. Of kies een keer voor een visspies. Eenvoudig én zo op tafel. Eetsmakelijk!

Pittig gemarineerde garnalen spiesjes

  1. Leg de satéprikkers voor gebruik een uur in water, dit voorkomt dat de prikkers tijdens het grillen verbranden.
  2. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Hak de rode peper en meng met het limoensap, de rasp, de chilisaus en de olijfolie.
  3. Meng de garnalen door het chilisaus-mengsel en laat een uur marineren.
  4. Rijg de garnalen aan de satéprikkers en gril 2-3 minuten op de barbecue aan beide kanten.

Tip
Marineer de garnalen in een hersluitbare plastic zak.

Hoofdgerecht

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 g wokgarnalen
  • 1 limoen
  • 6 el chilisaus
  • 1 rode peper
  • 2 el olijfolie
Extra
  • Satéprikkers

Ingrediënten

Aardappel-spiesjes met oregano, spek en rode ui

Aardappel-spiesjes met oregano, spek en rode ui

  1. Kook de aardappelen in ruim water met eventueel zout in 12 minuten gaar. Giet het kookvocht af en laat ze afkoelen.
  2. Roer in een schaal de oregano, knoflook en olie door elkaar. Schep de aardappelen om in de kruidenolie. Dit kun je eventueel de dag ervoor doen zodat alle smaken in kunnen trekken.
  3. Wikkel een plakje spek om de aardappels. Snijd bij de kleinste aardappeltjes de helft van het spek eraf zodat je genoeg hebt om alle 12 aardappelen te omwikkelen. Rijg de aardappelen afwisselen met partjes ui op de satéprikkers.
  4. Leg de spiesjes op de barbecue en rooster rondom tot het spek goudbruin en krokant is. Lekker met een groene salade.

Bijgerecht

Ca 35. minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 12 kleine vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 2 el oregano, fijngehakt (20 gr)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 pakje ontbijtspek (110 gr, PLUS Puur van smaak)
  • 2 rode uien, in partjes
Extra
  • Satéprikkers

Ingrediënten

Kipspiesjes met tijm en appel

Kipspiesjes met tijm en appel

  1. Laat de satéprikkers weken in een bak water zodat deze niet verbranden op de barbecue.
  2. Rits de tijm van de takjes en hak fijn. Meng met de appelsap, de olijfolie en de honing. Voeg het mengsel toe aan de kipblokjes en laat een uur marineren.
  3. Halveer de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd iedere helft in 4 partjes.
  4. Rijg een blokje kip aan de satéprikker, volg met een partje appel en herhaal tot de spies goed gevuld is met kip en appel. Herhaal tot er 8 gevulde spiesjes zijn of tot de ingrediënten op zijn.
  5. Gril de spiesjes aan beide kanten in 3-4 minuten gaar.
  6. Garneer eventueel met de overige fijngehakte tijm.

Tip
Ook lekker om de appelpartjes met spek te omwikkelen.

Hoofdgerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 400 g PLUS Beter Leven Kipfiletblokjes
  • 4 Elstar appels
  • 1 el honing
  • 2 takjes tijm
  • 40 ml appelsap
  • 3 el olijfolie
Extra
  • Satéprikkers

Ingrediënten

Surf 'n turf spies met worst en garnalen

Surf 'n turf spies met worst en garnalen

  1. Snijd de worsten elk in 6 stukjes. Rijg op elke prikker 3 stukjes worst om en om met 3 garnalen, partjes ui en blokjes paprika.
  2. Bestrijk de spiesen met olie en gril rondom in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met peterselie.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca 25. minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 braadworsten Texas smokey (pakje 360 g, De Roller)
  • 24 wokgarnalen rauw en gepeld, ontdooid (300 g, PLUS, vriesvers)
  • 1 paprika, in blokjes
  • 2 uien, in partjes
  • 2 el olijfolie
  • 3 el peterselie, fijngehakt
Extra
  • Keukenkwastje
  • 8 satéprikkers

Ingrediënten