1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Ontbijten met notenstol
« TERUG
Ontbijten met notenstol

Ontbijten met notenstol

De Korenlanders Notenstol is rond Pasen één van de favorieten in onze winkels. Dit is een extra bijzondere stol omdat er naast amandelspijs ook verschillende nootjes in zitten. Lekker met boter, maar ook met fruit, serranoham óf als wentelteefje. Om je vingers bij op te eten!

Paastosti uit de pan

  1. Beleg de plakken notenstol met oude kaas.
  2. Verhit de roomboter in een koekenpan. Leg de tosti in de pan. Bak de tosti 5 minuten op laag vuur totdat de notenstol goudbruin kleurt en de kaas smelt. Keer halverwege.
  3. Serveer de tosti met een vrolijk paaslintje!

Variatietip

Lekker met appelstroop

Ontbijt/brunch

Ca. 5 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 2 plakken Korenlanders Notenstol
  • 2 plakken oude kaas
  • 20 g roomboter
Extra
  • Koekenpan

Ingrediënten

Serranoham met roomkaas

Serranoham met roomkaas

  1. Besmeer de plakken notenstol met roomkaas.
  2. Verdeel de Serranoham erover en garneer met tuinkers.

Brunch

Ca. 5 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 2 plakken Korenlanders Notenstol
  • 20 g roomkaas naturel
  • 50 g Serranoham
  • 10 g tuinkers

Ingrediënten

Wentelteefjes van paasstol met roodfruit

Wentelteefjes van paasstol met roodfruit

  1. Klop de melk, suiker, eieren en de kaneel met een garde tot een goed gemengd beslag.
  2. Verhit een koekenpan met boter. Haal de plakken notenstol door het beslag. Bak de wentelteefjes rondom goudbruin en krokant.
  3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Serveer de warme wentelteefjes op een mooie schaal. Garneer met het rode fruit en poedersuiker.

Brunch

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakken Korenlanders Notenstol
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 el suiker
  • 2 tl kaneel
  • 40 g boter
  • 100 g aardbeien
  • 50 g rode bessen
  • Poedersuiker
Extra
  • Garde

Ingrediënten

Geroosterde notenstol met clotted cream

Geroosterde notenstol met clotted cream

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en smeer de sneetjes notenstol in met een beetje boter.
  2. Plaats de sneetjes notenstol 5 minuten in het midden van de voorverwarm de oven en klop ondertussen de slagroom met de mascarpone stijf. Rasp de schil van de sinaasappel en roer de rasp tot slot door de clotted cream.
  3. Serveer de notenstol met een eetlepel clotted cream.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes PLUS Korenlanders notenstol met amandelspijs
  • 1 stuk PLUS Handsinaasappelen
  • 125 ml PLUS Slagroom
  • 125 ml Galbani Mascarpone

Ingrediënten

Notenstol met verse fruitsalade

Notenstol met verse fruitsalade

  1. Schil de appels en de kiwi’s en snijd beide in gelijke blokjes. Halveer de druiven en rasp de schil van de limoen. Meng het fruit met de limoenrasp en roer goed door.
  2. Serveer de notenstol samen met de verse fruitsalade over 4 ontbijtborden.

Deel:

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes PLUS Korenlanders notenstol met amandelspijs
  • 200 gram PLUS Druiven wit pitloos
  • 2 stuks PLUS Granny Smith
  • 1 stuk PLUS Limes fairtrade
  • 3 stuks PLUS kiwi green

Ingrediënten