1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Mosselen bewaren en (voor)bereiden
« TERUG
Mosselen bewaren en (voor)bereiden

Mosselen bewaren en (voor)bereiden

Deze Nederlandse delicatesse heeft het MSC-keurmerk, een onafhankelijk keurmerk dat garandeert dat de mossel duurzaam is gevangen. Lekker en verantwoord dus!

Hoe bewaar je mosselen?
Mosselen kun je in de aankoopverpakking bewaren, onderin de koelkast. Houd de houdbaarheidsdatum in de gaten, mosselen kunnen snel bederven. Bewaar mosselen nooit in water, anders verliezen ze hun typisch zilte smaak.

Hoe maak je mosselen schoon?
Heel eenvoudig! Mosselen uit de winkel zijn al zandvrij en ontdaan van hun baard (harige draden). Even spoelen met water is dan ook voldoende voordat je ze gaat koken.

Wat doe je met mosselen die open staan?
Sommige mosselen die net uit de verpakking komen, staan een beetje open. Geef mosselen die open staan een tikje op het aanrecht. Sluit de mossel na enkele tellen? Dan kan hij mee in de pan. Gooi mosselen die niet sluiten en mosselen met een gebroken schelp direct weg.

Hoeveel mosselen heb je per persoon nodig?
Ga uit van 1,2 tot 1,5 kilo (in de schelp) per persoon bij een broodmaaltijd. Bij frietjes, salade of pasta heb je aan 1 kilo per persoon genoeg.

Hoe bereid je mosselen?
Het populairste (traditionele) mosselgerecht maak je zo: snijd groenten als ui, prei en wortel en doe ze in een ruime pan met wat laurier en selderij. Leg de mosselen erop, bestrooi ze met peper en doe er eventueel een scheut room, witte wijn of bier bij. Kook alles gaar in ongeveer 10 minuten.

Tip: Gebruik de kant-en-klare PLUS Mosselgroente.

Hoe eet je mosselen?
Lekker met je handen! Gebruik de eerste lege schelp als klemvork om de volgende mossel uit de schelp te halen.

Deel:

Lekker bij PLUS

OOK INTERESSANT