1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Welke burger zet jij op tafel?
« TERUG
Welke burger zet jij op tafel?

Welke burger zet jij op tafel?

We kennen natuurlijk allemaal de standaard hamburger, maar wat is er nu leuker dan zelf creatief aan de slag te gaan? Kies je broodje, burger, groente, toppings en saus en creëer je eigen burger!

Knapperige broodjes

Knapperige broodjes
Je broodje maakt de halve burger. Kies daarom bewust! Extra lekker: snijd de broodjes door en leg ze dan met de snijkant even op de barbecue of in de pan.

Burgers

Voorkom het aanbranden van je burger
Draai burgers niet constant om: 3 tot 5 minuten bakken aan beide kanten op middel hoog vuur is voldoende. Maak een kuiltje in het midden van de hamburger om aanbranden te voorkomen en voor een mooie platte burger.

Groente

Zo is sla altijd lekker fris
Maak de sla ten minste een uur voor gebruik schoon. Zet de sla opzij in een bak met koud water. Ververs bij warm weer het water een keer en leg de extra's zoals tomaat en komkommer bij de sla in het koude water.

Toppings

Gesmolten Cheddar
Wanneer het vlees gebakken is leg je er een paar plakjes cheddar kaas op en zet je de burger een paar tellen onder de grill totdat de kaas gesmolten is.

Sausjes

De finishing touch
Smeer de saus op het laatste moment op de burger. Zo’n 1 of 2 minuten voor je ze uit de pan, of van de barbecue, haalt. Dan heeft de saus nog de tijd om op te warmen en zal de suiker in de saus niet verbranden. Draai de burger na het smeren ook niet meer om.

Burger

Tip van PLUS klant Sandra Ververgaard Cuijpers
Maak een hamburger die voor 50% bestaat uit Hollands rundvlees en 50% uit fijngesneden champignons. Beleg een geroosterd brioche- of spelt broodje met sjalottenmayonaise of mayonaise met fijngesneden sjalotten, kropsla én blauwschimmelkaas. Leg hier de hamburger op en als laatste de bovenste helft van het broodje. Smullen maar!

Deel:

OOK INTERESSANT