Veelgestelde vragen
Hoe moet je witlof snijden?
Was eerst de witlof onder koud water. Snij de witlof vervolgens door de witlof in de lengte doormidden te snijden. Laat de stronk aan de onderkant hierbij zitten, want deze houdt de witlof bij elkaar. Snijd vervolgens de halve witlof in reepjes en verwijder tot slot de stronk.
Hoe moet je witlof bereiden?
Witlof koken: breng een pan water aan de kook. Halveer de witlof in de lengte en voeg toe aan het kokende water. Witlof koken doe je voor 10 tot 15 minuten, dan is de witlof klaar. De exacte kooktijd hangt af van de grootte van de stronkjes en persoonlijke voorkeur. Ga voor een langere kooktijd als je houdt van een goed doorgekookte witlof en voor een kortere kooktijd als je houdt van een witlof met een knapperige bite.
Witlof uit de oven: verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de witlof in de lengte en leg deze met het snijvlak naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de witlof met olijfolie of marinade en plaats de witlof +/- 20 minuten in de oven tot hij gaar en krokant is.
Witlof roerbakken: witlof hoef je maar 2-3 minuten te roerbakken. Voeg deze groente dus als laatste toe, roerbak ze nog even mee en klaar is het gerecht.