Wanneer is het boerenkool seizoen? Boerenkool is een echte wintergroente. Vaak worden de eerste bladeren in november geoogst, als de eerste nachtvorst eroverheen is geweest. Hierdoor verliest het blad namelijk haar bitterheid omdat het suikergehalte in het blad stijgt. Vervolgens ligt de boerenkool tot maart in de winkels.
Hoe lang moet boerenkool koken? Boerenkool moet 15 tot 20 minuten koken. Zet de gesneden boerenkool in een ruime pan water op het vuur. Wanneer het water eenmaal kookt laat je de boerenkool nog 15 tot 20 minuten doorkoken. Giet de boerenkool vervolgens af met een vergiet.
Kun je boerenkool invriezen? Je kunt boerenkool invriezen. De boerenkool is dan tot 1 jaar houdbaar. Om rauwe boerenkool in te vriezen moet je de groente eerst blancheren. Verwijder hiervoor de bladeren en was ze goed onder stomend water. Plaats de bladeren in een ruime pan water en breng dit aan de kook voor 2-3 minuten. Giet de boerenkool af en spoel af met koud water. Dep de groente droog met keukenpapier en verpak ze in een plastic zakje of bakje
Kun je boerenkool stamppot invriezen? Iedere stamppot, dus ook boerenkool stamppot, kan worden ingevroren en is dan nog 3 maanden houdbaar. Het is belangrijk om de stamppot goed af te laten koelen. Stop de boerenkool stamppot vervolgens in een diepvries zak of -bakje en plaats de kliekjes in de vriezer.