Veel gestelde vragen
Hoeveel soep per persoon?
Een soep recept voor vier personen komt meestal uit op 1 liter soep. Voor één persoon wordt dus 250 ml aangehouden. Hoeveel soep per persoon geserveerd moet worden is ook afhankelijk van hoeveel gangen er zijn. Bij een meergangendiner is 150 á 200 ml soep per persoon voldoende. Maak je een maaltijdsoep klaar? Reken dan 500 ml per persoon, of iets minder als hij goed gevuld is.
Tip: je kunt beter te veel dan te weinig soep maken. Bewaar de rest voor de volgende dag of vries enkele porties in.
Kun je soep invriezen?
In principe kun je alle soorten soep invriezen. Laat de soep altijd eerst volledig afkoelen voor je hem invriest. Je kunt de soep vervolgens 3 maanden ingevroren bewaren. Probeer de soep altijd in porties in te vriezen. Zodra je de soep hebt ontdooid kun je hem namelijk beter niet opnieuw invriezen.
Een paar soepen kunnen qua textuur veranderen als ze zijn ingevroren:
- Soepen met veel aardappelen kunnen dikker worden na het invriezen.
- Soep met pasta of rijst erin absorberen het vocht waardoor de soep dikker wordt na het invriezen.
- Soep met room of melk kan schiften als je hem opnieuw opwarmt. Dit kun je verhelpen door de mixer er nog een keer in te zetten.