Ga je dit jaar voor een vegetarisch Kerstmenu? Dan heb je natuurlijk naast een vega Kerst hoofdgerecht ook een vegetarisch Kerst voorgerecht nodig. De lekkerste recepten voor jouw vegetarische Kerst voorgerecht vind je bij PLUS. Laat je inspireren!
Ga je dit jaar voor een vegetarisch Kerstmenu? Dan heb je natuurlijk naast een vega Kerst hoofdgerecht ook een vegetarisch Kerst voorgerecht nodig. De lekkerste recepten voor jouw vegetarische Kerst voorgerecht vind je bij PLUS. Laat je inspireren!
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schaaf de ui in dunne ringen, doe in een kom, besprenkel met de azijn en laat staan tot gebruik.
2 Verhit de paddenstoelenragout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en scheur de grotere oesterzwammen wat kleiner, halveer de grote kastanjechampignons. Verhit 1 eetlepel boter in een ruime koekenpan en bak de sjalot in ca. 3 min. op middelhoog vuur glazig. Doe de paddenstoelen erbij en bak op hoog vuur in ca. 6 minuten gaar. Voeg halverwege de wijn en de rest van de boter toe. Breng op smaak met zout en peper.
3 Bak ondertussen de pasteibakjes in 8 min. af in de oven. Snijd de peterselie fijn. Zet de pasteibakjes op 4 (warme) borden, verdeel de ragout erover, schep de paddenstoelen en ui erop en bestrooi met peterselie.