1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /5 snelle yoghurtontbijtjes
« TERUG
5 snelle yoghurtontbijtjes

5 snelle yoghurtontbijtjes

Yoghurt met granola, dat is een fijn begin van de dag. En die granola maak je heel makkelijk zelf. Liever iets anders in je yoghurt? Varieer naar hartenlust met fruit, noten en granen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij geven graag alvast een voorzetje, een idee voor elke doordeweekse dag.

Maandag

Maandag

  1. Meng in een groot glas de yoghurt met de honing en kaneelpoeder.
  2. Hak de helft van de kersen grof en meng ze door de yoghurt.
  3. Top af met de resterende kersen en bestrooi met chocoladerasp.

Ontbijt

Ca. 5 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • snuf kaneelpoeder
  • 100 g zoete kersen, vriesvers
  • 1 el extra pure chocolade, geraspt

Ingrediënten

Dinsdag

Dinsdag

  1. Meng in een groot glas de yoghurt met de gembersiroop.
  2. Verdeel de mangoblokjes erover en bestrooi met de geraspte kokos.

Ontbijt

Ca. 5 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 el gembersiroop
  • 1/2 verse mango, in stukjes of 100 g mangoblokjes, vriesvers
  • 1 el geraspte kokos

Ingrediënten

Woensdag

Woensdag

  1. Meng in een groot glas de yoghurt met de banaan, suiker en pindakaas.
  2. Verdeel de smacks erover.

Ontbijt

Ca. 5 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 rijpe banaan, gepureerd
  • 2 tl rietsuiker
  • 1 el pindakaas
  • 2 el smacks (Kellogg's)

Ingrediënten

Donderdag

Donderdag

  1. Meng in een groot glas de yoghurt met de jam.
  2. Meng de helft van de aardbeiblokjes erdoor. Verdeel de resterende aardbeistukjes erover en bestrooi met de pistachenootjes.

Ontbijt

Ca. 5 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 el bramen-rabarberjam
  • 125 g aardbeien, in stukjes
  • 1 el pistachenootjes, grof gehakt

Ingrediënten

Vrijdag

Vrijdag

  1. Meng de yoghurt met de lemoncurd.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak het koekkruim al omscheppend krokant. Rooster het amandelschaafsel op het laatst kort mee.
  3. Maak in een groot glas laagjes van yoghurt, frambozen, yoghurt en besluit met frambozen.
  4. Bestrooi met het koekkruim en amandelschaafsel.

Tip:
Lemoncurd maak je makkelijk zelf. Bekijk ons recept voor lemoncurd.

Deel:

Ontbijt

Ca. 5 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el lemoncurd
  • 1/2 el boter
  • 1 plak ontbijtkoek, verkruimeld
  • 1 el amandelschaafsel
  • 125 g frambozen

Ingrediënten