Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Producten
Verse maaltijdpakketten en soeppakketten
Alle Verse maaltijdpakketten en soeppakkettenWild, haas, konijn, kalf, lam
Alle Wild, haas, konijn, kalf, lamZachte broodjes, bolletjes
Alle Zachte broodjes, bolletjesBroodbeleg zoet en hartig
Alle Broodbeleg zoet en hartigCrackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafels
Alle Crackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafelsKoffie, koffiemelk, suiker
Alle Koffie, koffiemelk, suikerPastasaus, tomatenpuree
Alle Pastasaus, tomatenpureeMaaltijdpakketten, mixen, sauzen
Alle Maaltijdpakketten, mixen, sauzenGroenteconserven, vruchtenconserven
Alle Groenteconserven, vruchtenconservenVleesconserven, visconserven
Alle Vleesconserven, visconservenSnacksaus, mayonaise
Alle Snacksaus, mayonaiseGroentesaus, vleessaus, vissaus
Alle Groentesaus, vleessaus, vissausSlasaus, sladressing, slaversierders
Alle Slasaus, sladressing, slaversierdersKauwgom, pepermunt, keelsnoepjes
Alle Kauwgom, pepermunt, keelsnoepjesNatuurlijke, biologische voeding
Alle Natuurlijke, biologische voedingToiletpapier, keukenpapier, tissues
Alle Toiletpapier, keukenpapier, tissuesKaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffen
Alle Kaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffenVernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
De witte asperge is een echt seizoensproduct dat het hele seizoen van eigen bodem komt. Asperges ontspruiten in maart waarna ze in april hun kopjes boven de grond uitsteken. Dan zijn ze klaar om geoogst te worden. Ze zijn er dus slechts van april tot en met juni: een echte lentegroente! En wist je dat onze losse witte asperges altijd van AA-kwaliteit zijn? Ze zijn het dikst en het lekkerst van allemaal. Geniet er dus van zolang het kan!
Vooral witte asperges zijn geliefd in Nederland en staan bij veel mensen ook wel bekend als ‘het witte goud’. Ze groeien onder de grond, waardoor ze wit van kleur blijven. Dit in tegenstelling tot de groene asperge, die kleurt doordat hij boven de grond groeit. Een groot deel van de Hollandse asperges komt uit Brabant en Limburg, omdat ze het best in de daar aanwezige lichte zandbodem. Onze asperges worden o.a. geteeld door de gebroeders Gubbels uit Brabant. En dit is geen simpel klusje! Asperges steken is namelijk heel secuur werk. Het gebeurt met de hand, want asperges breken nogal snel.
Asperges zijn caloriearm, rijk aan kalium en vitamine K en bevatten veel voedingsvezels. Maar bovenal zijn ze gewoon heel erg lekker. De Hollandse asperge wordt ook wel de ‘Koningin van de groente’ genoemd en staat bekend als een culinaire delicatesse. We kiezen vaak voor de klassieke bereidingswijze (gekookte asperges met ham, eikruim en hollandaise- of botersaus). Echter kun je asperges ook op allerlei andere manieren serveren, bijvoorbeeld met Hollandse garnalen, in een hartige taart of van de grill.
Bij PLUS houden we van Goed eten en de asperges horen daar zeker bij! Daarom vind je hieronder een aantal leuke recepten met witte asperges. Kijk voor meer receptinspiratie op plus.nl/recepten of bekijk deze drie lekkere recepten met asperges.
Asperges met ham van de barbecue en pesto van radijsblad
Hoofdgerecht
Ca. 45 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Asperges à la flamande met gerookte zalm
Hoofdgerecht
Ca. 45 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Witte-aspergesoep met hamstengels
Deel:
Voorgerecht
Ca. 45 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten