1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Ontbijtjes voor de kids
« TERUG
Ontbijtjes voor de kids

Ontbijtjes voor de kids

In het weekend nemen we graag wat extra tijd om met het hele gezin te ontbijten. En met deze twee recepten wordt dat smullen geblazen!

Bananenpannenkoekjes met Rinse appelstroop en kaneel

Bananenpannenkoekjes met Rinse appelstroop en kaneel

  1. Pel de bananen. Voeg de bananen samen met de eieren, de kaneel en de geraspte kokos in een kom en pureer met een staafmixer tot een glad beslag.
  2. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak 2 kleine pannenkoekjes per keer in 4 minuten rondom goudbruin. Herhaal deze stap totdat het beslag op is.
  3. Serveer de bananenpannenkoekjes met de Rinse appelstroop.

Tip:
Verwarm de Rinse appelstroop met een scheutje water zodat deze iets stroperiger wordt.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 3 stuks Max Havelaar Bananen
  • 3 stuks PLUS eieren
  • 3 theelepels PLUS Kaneel gemalen
  • 3 eetlepels PLUS Geraspte kokos
  • 3 eetlepels Bio+ Rinse appelstroop

Ingrediënten

Romige havermout met chocolade en pecannoten

Romige havermout met chocolade en pecannoten

  1. Meng ’s avonds de havermout met de magere kwark en zet 1 nacht in de koelkast.
  2. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en hak de pecannoten grof. Meng het havermoutmengsel door de kwark, voeg de pure chocolade, de honing en de pecannoten toe en roer goed door.
  3. Verdeel de romige havermout over 4 kommen.

Ontbijt

Ca. 5 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram PLUS Havermout
  • 3 eetlepels Bio+ Bloemenhoning
  • 400 gram Bio+ Magere kwark
  • 50 gram PLUS Pure chocolade
  • 75 gram PLUS Pecannoten ongezouten

Ingrediënten

Roze boekweitpoffertjes met frambozenjam en yoghurt

Roze boekweitpoffertjes met frambozenjam en yoghurt

  1. Klop de melk en de eieren in een beslagkom met de garde los. Voeg het boekweitmeel en een snuf zout toe en mix tot een glad beslag. Roer 1 eetlepel olie door het beslag. Rasp de biet op de blokrasp fijn en roer 75-100 gram door het beslag.
  2. Verhit de poffertjespan en bestrijk de kuiltjes met een kwastje met olie. Spuit of lepel het beslag in de holletjes. Bak de poffertjes tot de onderzijde goudbruin en de bovenkant nog niet helemaal droog zijn. Keer ze met een vork en bak de andere kant ook goudbruin.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Serveer de poffertjes met de frambozenjam en een lepel yoghurt en bestrooi met de pijnboompitjes.

Ontbijt

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • 200 g boekweitmeel (pak 400 g)
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 kleine rauwe rode biet, geschild
  • 8 el frambozenjam
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 6 el pijnboompitjes
  • EXTRA blokrasp, poffertjespan, kwastje

Ingrediënten

OOK INTERESSANT