1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /4x wentelteefjes
« TERUG
Vier keer wentelteefjes

4x wentelteefjes

Wie is er niet groot geworden met wentelteefjes? Je maakt ze van restjes oud brood, gedoopt in gezoete melk. Lekker met fruit, krenten of een spiegelei.

Eenvoudige wentelteefjes

  1. Klop het ei, de vanillesuiker, de kaneel en de melk los in een diep bord.
  2. Wentel de sneetjes brood één voor één door het melkmengsel en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het melkmengsel over de broodstapel en laat intrekken.
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes, per tweetal, in 5 minuten rondom goudbruin.

Ontbijt

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 stuk Bio+ Eieren
  • 2 zakjes Ruf Vanillesuiker
  • 1 theelepel PLUS Kaneel gemalen
  • 150 ml PLUS Halfvolle melk
  • 8 sneetjes PLUS Korenlanders Licht meerzaden

Ingrediënten

Wentelteefjes met banaan en kaneelsuiker

Wentelteefjes met banaan en kaneelsuiker

  1. Roer kaneelpoeder en suiker in een kommetje door elkaar.
  2. Klop de eieren in een ruime kom los. Roer de melk en de helft van de kaneelsuiker erdoor. Wentel het brood door het eimengsel.
  3. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan. Bak 2 sneetjes brood goudbruin. Draai ze na 2 minuten om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Bak zo ook de andere wentelteefjes.
  4. Bestrooi de nog warme wentelteefjes met de rest van de kaneelsuiker. Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de wentelteefjes.

Tip:
De lekkerste wentelteefjes maak je met oud brood, dan worden ze iets steviger. Ook lekker van stokbrood, een restje afbakbroodjes of suikerbrood.

Ontbijt

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 tl gemalen kaneel
  • 5 el fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 4 sneetjes Rond volkoren (PLUS, Korenlanders Rustiek)
  • 2 el boter
  • 2 bananen

Ingrediënten

Wentelteefjes met krenten en gebakken appel

Wentelteefjes met krenten en gebakken appel

  1. Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor. Snijd de appel in plakken van 1/2 cm dik. Verhit 2 el boter in een grote koekenpan en bak de appelschijven goudbruin op middelhoog vuur. Bestrooi met 1/2 el suiker. Draai ze om en bak de andere kant goudbruin. Bestrooi deze kant ook met 1/2 el suiker en schep de appelschijven op een bord.
  2. Klop de eieren in een ruime kom los. Roer er de melk en 2 el suiker door. Wentel het krenten-rozijnenbrood door het eimengsel.
  3. Verhit 11/2 el boter in een grote koekenpan. Bak de helft van de wentelteefjes goudbruin. Draai ze na 2 minuten om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Bak zo ook de andere wentelteefjes.
  4. Verdeel ze over 4 borden en schep de gebakken appel erop. Schenk de honing eroverheen.

Tip:
Het is ook lekker om wentelteefjes te maken van krentenwegge of Korenlanders Rustiek Vijgen notenbol.

Ontbijt

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote Elstar appel, gewassen
  • 5 el boter
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 6 sneetjes krenten-rozijnenbrood, gehalveerd
  • 4 el honing
Extra
  • appelboor

Ingrediënten

Hartige wentelteefjes met courgette en spiegelei

Hartige wentelteefjes met courgette en spiegelei

  1. Snijd de courgette met de kaasschaaf in lange, dunne plakken en bestrijk ze aan beide kanten met olie. Bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit de grillpan. Gril de plakjes aan beide kanten enkele minuten totdat er grillstrepen op staan.
  3. Klop 3 eieren in een ruime kom los. Meng er de melk, oregano en kaas door. Wentel het brood door het eimengsel.
  4. Verhit 1 el boter in een grote koekenpan. Bak het eerste deel van de sneetjes brood goudbruin. Draai ze na 2 minuten om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Bak zo ook de andere wentelteefjes.
  5. Verhit 1 el boter in de koekenpan en breek de rest van de eieren in de pan. Bak de spiegeleieren in circa 4 minuten naar wens gaar en schep ze op de wentelteefjes. Leg de gegrilde courgette ernaast.

Tip:
Restje kaas over? Rasp het en voeg toe aan het eimengsel voor de wentelteefjes.

Deel:

Ontbijt

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 7 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50 g oude kaas, fijn geraspt
  • 1/2 meergranenstokbrood, in 8 schuine sneeën
  • ca. 4 el boter
Extra
  • kaasschaaf
  • keukenkwast
  • grillpan

Ingrediënten