1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Leef je uit met de spruit
« TERUG
Leef je uit met de spruit - Geroosterde spruiten met gember en citroen

Leef je uit met de spruit

Spruitjes smaken tegenwoordig niet meer zo bitter, ze zijn zachter en lekkerder! Het luchtje haal je eraf door een beetje melk mee te koken, zo is de spruitjeslucht van vroeger, ook meteen verleden tijd!

We verkopen kleine en grote spruiten direct van het land. Was ze van te voren even goed in een vergiet om eventueel zand te verwijderen. Waar wacht je nog op? Leef je uit met de spruit!

Geroosterde spruiten met gember en citroen

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng de spruiten met de rest van de ingrediënten op een bakplaat en rooster ongeveer 10 minuten boven in de oven.
  3. Schud de spruiten om en rooster nogmaals 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
  4. Bestrooi de spruiten met (grof) zout en peper en bedruppel eventueel met wat citroensap.

Bijgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes (gehalveerd, in stukken)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gembersiroop
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
  • 1/2 citroen (rasp)

Ingrediënten

Leef je uit met de spruit - Spruitpannenkoekjes met pecannoten

Spruitpannenkoekjes met pecannoten

  1. Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Roer de spruitjes, kaas en bakpoeder erdoor.
  3. Bak kleine pannenkoekjes van het beslag en bestrooi met de pecannoten.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak pannenkoekmix (400 g)
  • 200 g spruitjes (fijngehakt, rauw)
  • 100 g oude kaas (geraspt)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 handjes pecannoten (gehakt)

Ingrediënten