1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Rijgen en marineren
« TERUG
Rijgen en marineren

Rijgen en marineren

Met deze recepten rijg je de lekkerste combinaties aan je spiesen. Deze vlees- vis- en fruitspiesjes maak je extra fris en kruidig, met je eigen marinades. Laat het vlees gerust een nachtje in de marinade staan, zo wordt het nog malser!

Rozemarijn varkenshaasspiesjes

Rozemarijn varkenshaasspiesjes
Roer voor de marinade 3 eetlepels olijfolie, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 blaadjes laurier, 1 eetlepel grove mosterd en 100 ml amberbier (bijv. Palm, 330 ml) door elkaar in een kom. Ris de onderste naaldjes van 8 rozemarijntakjes (bakje 20 g), laat een toefje naaldjes bovenaan zitten en bewaar de takjes als spiesjes voor het vlees. Hak 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes fijn en roer door de marinade. Snijd 400 gram varkenshaas in blokjes van 3 cm. Bestrooi met zout en peper en schep door de marinade. Laat het vlees minimaal 1 uur op een koele plek marineren. Snijd 3 kleine rode uien in parten. Prik met een metalen barbecuespies gaatjes voor in het vlees en de ui-partjes en rijg deze vervolgens aan de rozemarijntakjes. Gril de spiesjes in 8-10 minuten rondom gaar.

Citrus-visspiesjes

Citrus-visspiesjes
Snijd 200 g PLUS Kabeljauwfilet in blokjes van 3cm. Doe ze in een kom met 12 gegaarde en gepelde PLUS garnalen. Bestrooi met zout en peper. Roer 3 eetlepels olijfolie, 2 uitgeperste teentjes knoflook en 1 eetlepel gedroogde oregano door elkaar. Rasp er 1 eetlepel schil van een biologische citroen boven. Schep de vis en de garnalen door de marinade. Laat de vis minimaal 30 minuten op een koele plek marineren. Snijd de citroen in plakjes van ongeveer ½ cm dik. Rijg de stukjes vis om en om met een plakje citroen op 8 satéstokjes. Gril de spiesjes in 5-7 minuten rondom gaar.

Fruitige spiesjes

Fruitige spiesjes
Snijd 300 gram PLUS Beter Leven kipfilet in blokjes. Bestrooi met zout en peper. Snijd 1 groene paprika in blokjes van 2 cm. Maak een ananas schoon en snijd in kleine blokjes. Doe de kip met 1 eetlepel tomatenpuree (tube 400 g), 4 eetlepels honing, 1,5 eetlepel paprikapoeder en 2 eetlepels ketjap manis in een kom en schep goed om. Laat de kipstukjes minimaal 30 minuten op een koele plek marineren. Rijg stukjes ananas en blokjes groene paprika en 3 stukjes kip aan satéprikkers. Serveer de resterende paprikablokjes en ananas in bakjes bij de spiesjes. Grill de spiesjes in 8-10 minuten rondom gaar. Ook lekker voor kids.

Variatietip

Variatietip
Vervang de varkenshaas van de rozemarijn-varkenshaaspiesjes door 400 g PLUS Blonde d’Aquitaine biefstuk. Marineer het vlees en rijg het met laurierblaadjes op spiesjes. Gril de spiesjes in 4-6 minuten rondom gaar.

Deel:

Lekker en makkelijk

OOK INTERESSANT