1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Bakken met paaseitjes
« TERUG
Bakken met paaseitjes

Bakken met paaseitjes

Wist je dat al onze paaseitjes Fairtrade zijn? In 2020 is alle cacao die verwerkt wordt in PLUS Huismerk-producten Fairtrade gecertificeerd; zelfs de chocoladestukjes in ontbijtgranen. En met onze paaseitjes kun je ook heerlijk bakken. Eet smakelijk!

Blondie met pistachenoten

Blondie met pistachenoten


  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de brownievorm in, bekleed de vorm met bakpapier en vet dat ook in.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de gesmolten boter in een mengkom en laat iets afkoelen. Voeg de basterdsuiker toe en klop met de mixer glad. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop tot een luchtig beslag. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het merg bij het beslag. Mix vervolgens het zout en de bloem er kort door. Hak 150 gram van de witte chocolade (eitjes) en 75 gram pistachemix grof en spatel ze door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de blondie in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat 15 min. afkoelen op een rooster, neem uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
  3. Smelt de rest van de witte chocolade au bain marie. Drizzle de gesmolten chocolade over de blondie. Smelt dan de ruby chocolade eitjes au bain marie en drizzle die er ook over. Hak de rest van de pistachemix grof en strooi over de blondie. Snijd in 16 blokjes.

Brunch

Ca. 180 minuten

12-16 personen

Ingrediënten

  • 200 g boter + extra om in te vetten
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 vanillestokje
  • 1 mespunt zout
  • 225 g bloem
  • 200 g PLUS FeestMoment Witte chocolade eitjes
  • 50 g PLUS FeestMoment Ruby chocolade eitjes
  • 100 g ongezouten pistachemix (bak 150 gram)
Extra
  • Bakpapier
  • Staafmixer
  • Brownievorm 20x20 cm

Ingrediënten

Choco-cheesecake met bananen

Choco-cheesecake met bananen


    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
    2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Maal de biscuit in de keukenmachine fijn. Schenk de gesmolten boter erbij, terwijl de machine draait. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van de springvorm en maak het glad.
    3. Hak alleen de 50 gram pure chocolade eitjes fijn. Prak de bananen helemaal glad. Klop de MonChou los met de mixer en klop de bananen erdoor. Klop de suiker en de eieren erdoor. Klop in 5 min. tot een gladde, luchtige massa. Spatel de gehakte chocolade erdoor. Schenk het beslag op de biscuitbodem en bak de cheesecake in ca. 70 min. goudbruin en gaar.
    4. Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Zo voorkom je dat de taart gaat scheuren. Laat de afgekoelde cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Neem de cheesecake uit de springvorm. Versier de taart met bananenchips, haasjes, donut(s) en paaseitjes in verschillende maten, smaken en kleuren.

Brunch

Ca. 95 minuten + 6 uur wachttijd

12 personen

Ingrediënten

  • 100 g boter + extra om in te vetten
  • 1 rol volkoren San Francisco biscuit (250 gram)
  • 50 g PLUS FeestMoment Pure chocolade eitjes
  • 4 rijpe bananen
  • 5 pakjes MonChou (à 100 gram)
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 el bananenchips (zak 300 gram)
  • 50 g PLUS FeestMoment
  • Gemengde chocolade eitjes (puur, melk, wit)
  • 1 donut naar keuze
  • 2 PLUS FeestMoment Praliné haasjes
Extra
  • Bakpapier
  • Springvorm 24 cm

Ingrediënten

Reuzen cookie-ei

Reuzen cookie-ei


    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Hak de chocolade eitjes grof. Schenk de gesmolten boter in een mengkom en laat iets afkoelen. Voeg de basterd- en kristalsuiker toe en klop met de mixer tot een gladde massa. Mix het ei erdoor en klop de bloem er kort door. Spatel de sprinkles en de chocolade erdoor. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van een ei van ca. 30 x 24 cm. Bak de cookie in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Het mag in het midden nog wat zacht zijn, dat maakt de cookie eenmaal afgekoeld lekker chewy.
    3. Laat iets afkoelen en bestrooi met een theelepel sprinkles. Lekker met een bolletje ijs.

Deel:

Brunch

Ca. 40 minuten

8 personen

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 200 g PLUS FeestMoment Gemengde chocolade eitjes (puur, melk, wit)
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 4 el gekleurde sprinkles (Regenboogfantasie, Dr. Oetker) + 1 tl extra
Extra
  • Mixer
  • Bakpapier

Ingrediënten

OOK INTERESSANT