1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Grillen met groente
« TERUG
Frisse venkel-courgette pakketjes van de barbecue

Grillen met groente

Directe hitte en groente gaan goed samen. Op de barbecue wordt groente namelijk zoeter van smaak en lekker knapperig. Zorg er altijd voor dat je de groenten goed droog dept met een vel keukenpapier. Alleen dan worden ze ook echt knapperig. De natuurlijke suikers in de groenten karamelliseren door de verhitting, waardoor ze een zoete smaak krijgen. Smakelijk!

Frisse venkel-courgette pakketjes van de barbecue

    1. Verwijder een dun plakje van de onderkant van de venkel en snijd de knol in 4 parten. Snijd de uiteindes van de courgette en snijd in plakken van 1 centimeter dik. Snijd de citroen in schijfjes.
    2. Neem vier vellen aluminiumfolie en verdeel de plakken courgette samen met 3 partjes venkel over ieder vel. Leg op de groente een schijfje citroen en een takje rozemarijn. Verdeel een eetlepel witte wijn over ieder pakketje.
    3. Vouw de pakketjes dicht en zorg dat er geen openingen zijn.
    4. Stoom de venkel-courgette pakketjes in 15-20 minuten gaar op de barbecue en serveer de pakketjes met een schijfje citroen.

Tip
Ook lekker in combinatie met PLUS kabeljauwfilet.

Bijgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 3 venkelknollen
  • 1 courgette
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 citroen
  • 4 el witte wijn (Callia Alta Chardonnay)
Extra
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

Gegrilde champignons, paprika en aubergine met Parmezaanse kaas en een frisse peterseliedressing

Gegrilde champignons, paprika en aubergine met Parmezaanse kaas en een frisse peterseliedressing

  1. Snijd de aubergines over de lengte in plakken. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in repen van 2 centimeter breed. Halveer de champignons.
  2. Gril de groenten op de barbecue tot er mooie grilstrepen ontstaan.
  3. Pers het sap van de citroen uit. Hak de peterselie grof en pureer met een staafmixer samen met de olijfolie, de witte wijn azijn, de suiker en het citroensap tot een groene dressing.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot deze goudbruin zijn.
  5. Verdeel de geroosterde groenten over een grote schaal en besprenkel de groenten met de frisse peterselie dressing en eventueel met wat achtergehouden peterselie.
  6. Garneer de groenten met geschaafde Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Tip
Voor een maaltijdsalade meng je 200 gram gekookte PLUS Farfalle pasta door de ingrediënten.

Bijgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 g champignons
  • 0.5 citroen
  • 20 g peterselie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 el witte wijn azijn
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 50 g pijnboompitten
Extra
  • Staafmixer

Ingrediënten

Gegrilde bloemkool

Gegrilde bloemkool

  1. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool, snijd de kool in gelijke plakken en dep deze droog met een vel keukenpapier.
  2. Smelt de boter en de olie in een steelpan en voeg de paprikapoeder en de komijnpoeder toe.
  3. Bedek de bloemkoolplakken met het botermengsel en gril de bloemkool 4-5 minuten op een rooster direct boven de hete kolen.

Bijgerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl kerriepoeder
Extra
  • Keukenpapier

Ingrediënten

Groene asperges omwikkeld met knapperige bacon

Groene asperges omwikkeld met knapperige bacon

  1. Verwijder 2 centimeter van de uiteindes van de asperges.
  2. Wikkel de plakjes bacon om de asperges maar de laat de kopjes vrij. Zorg dat de plakjes elkaar steeds overlappen, zo blijft het goed plakken.
  3. Gril de bacon knapperig en de asperges in 8-10 gaar.

Tip
Lekker met een citroen-vinaigrette.

Deel:

Bijgerecht

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 500 g bacon

Ingrediënten

OOK INTERESSANT