1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Paascupcakes en schuimhaasjes
« TERUG
Paascupcakes en schuimhaasjes

Paascupcakes en schuimhaasjes

Ben je op zoek naar een leuk paasrecept? Met deze paascupcakes en schuimhaasjes zet je echt een leuke traktatie op je paastafel. Deze paasrecepten kun je gemakkelijk een dag van te voren maken, dat scheelt je weer tijd en stress in de keuken. Succes!

Paascupcakes

Bereidingswijze cupcakebeslag

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een andere kom het ei, met de melk, vanillemerg en zonnebloemolie. Meng beide mengsels door elkaar tot een glad beslag.
  2. Verdeel de vormpjes over de cupcaketray en vul voor drie vierde met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen.

Bereidingswijze Italiaans schuim

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de geraspte kokos in circa 12 minuten goudbruin. Breng in een pan het water met de suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Houd een klein beetje suiker achter.
  2. Klop de eiwitten met de achtergehouden suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop bij de eiwitten en klop koud. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit een nestje op de cupcakes. Bestrooi het schuim met de geraspte kokos.

Bereidingswijze botercrème

  1. Breng in een pan de melk met de kurkuma en de helft van de suiker aan de kook. Houd een klein scheutje melk achter. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en het achtergehouden scheutje melk los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
  2. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de banketbakkersroom erdoor. Schep de botercrème in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Opmaak

  1. Meng het cacaopoeder door 50 gram marsepein en kneed tot de marsepein egaal bruin van kleur is. Meng het bietensap door 60 gram marsepein en kneed tot de marsepein egaal roze van kleur is.
  2. Spuit 3 kleine dopjes in het schuimnestje. Dit zijn de kopjes van de kuikentjes. Vorm van de bruine marsepein kleine oogjes en van de rode marsepein kleine snaveltjes. Duw de ogen en snaveltjes op de juiste plaats in de botercrème.

Zoete snack

Ca. 60 minuten

12 porties

Ingrediënten cupcakebeslag

  • 200 g bloem
  • 1 el bakpoeder (à 7 g)
  • 220 g suiker
  • mespuntje zout
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie

Ingrediënten Italiaans schuim

  • 50 g geraspte kokos
  • 75 ml water
  • 260 g suiker
  • 3 eiwitten

Ingrediënten botercrème

  • 250 ml melk
  • 1 tl kurkuma
  • 50 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 250 g roomboter
  • 60 g poedersuiker

Ingrediënten Opmaak

  • 1 tl cacaopoeder
  • 110 g marsepein
  • 1 tl bietensap
Extra
  • Cupcaketray
  • Cupcakevormpjes
  • Spuitzak met gladde spuitmond

Ingrediënten

Schuimhaasjes

Schuimhaasjes

Bereidingswijze schuim

  1. Verwarm de oven voor op 80 ºC. Hak de pistachenootjes fijn. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker, de maïzena en het cacaopoeder erdoor. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.
  2. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 8 grote rondjes van circa 6 centimeter doorsnede met elk een klein rondje van 4 centimeter ertegenaan (dit is het lijf met het kopje en is in de vorm van een dichte acht). Spuit tegen de helft van de kleine rondjes twee oortjes. Spuit ook 4 losse rondjes van circa 6 centimeter doorsnede op de bakplaat en bestrooi met gehakte pistachenootjes. Droog het schuim minstens 2 uur in de oven.

Bereidingswijze mangocrème

  1. Breng in een pan de mangopuree en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng de mangopuree door het eimengsel, schenk in de pan en roer goed door. Breng de mangocrème aan de kook en gaar op laag vuur in circa 5 minuten.

  2. Laat de mangocrème afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de mangocrème toe aan de opgeklopte boter en meng goed door. Schep de mangocrème in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Bereidingswijze garnering

  1. Chocolade temperen. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. 

  2. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de chocolade in een cornetje. Roer het eiwit met de poedersuiker los en schep in een cornetje.
  3. Rol de marsepein dun uit en steek er cirkels uit voor de pootjes, snuitjes en oogjes. Druk de marsepein voorzichtig op zijn plek en spuit met het eiwitglazuur wit in de oogjes. Spuit met chocolade een snuit, snorharen en pupillen in de oogjes.
  4. Spuit een toef mangocrème op de platte kant van de haasjes en zet er een ander schuimpje tegenaan. Doop de haasjes in de chocolade en zet ze rechtop op de schuimrondjes met pistache. Zet ze even vast met satéprikkers zodat de chocolade kan uitharden.

Deel:

Zoete snack

Ca. 150 minuten

4 personen

Ingrediënten schuim

  • 2 el pistachenootjes
  • 4 eiwitten
  • 125 g suiker
  • 10 g maïzena
  • 1 el cacaopoeder
  • 125 g poedersuiker

Ingrediënten mangocrème

  • 250 ml mangopuree
  • 50 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 el bloem
  • 250 g roomboter
  • 60 g poedersuiker

Ingrediënten garnering

  • 100 g pure chocolade
  • 1 eiwit
  • 160 g poedersuiker
  • 100 g bruine
  • Marsepein
Extra
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Spuitzak
  • Verschillende gladde spuitmondjes
  • Satéprikkers

Ingrediënten