1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Croissantjes met rozijnen en kaneel

Croissantjes met rozijnen en kaneel

Croissantjes met rozijnen en kaneel product foto
  • Ingredienten:

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 g blanke rozijnen
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Open het blikje en rol het deeg uit op een snijplank. Verdeel de rozijnen, kaneel en suiker erover en snijd de stukken deeg dan los. Rol het deeg losjes op en leg de croissantjes op een bakblik bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de croissants uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm.
Variatie
Lekker met roomkaas of mascarpone.Rozijnen kunnen worden vervangen door nootjes, stukjes abrikoos of dadels.
Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 33 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie