1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Lekker en vegetarisch van de barbecue
« TERUG
Lekker en vegetarisch van de barbecue

Lekker en vegetarisch van de barbecue

Zeg je barbecue dan zeggen een heleboel mensen vlees. Een kleiner deel heeft het over een lekker gegrild visje. En een nog kleinere groep denkt aan vegetarisch. Zonde. Want groente én ook fruit zijn heel smakelijk van de grill. Bekijk onze vega barbecuetips.

Aubergine, ananas, courgette, aardappels, champignons, banaan of paprika: groente en fruit kunnen prima op de barbecue. Bekijk onze smakelijke tips en ga aan de slag!

Fruitig toetje met banaan
We beginnen met de afsluiter. Het toetje! Simpel en lekker is banaan van de barbecue met chocolade. Leg 4 bananen met schil op de grill en gril ze ongeveer 10 minuten. Vergeet ze niet om regelmatig om te draaien met een tang. Smelt ondertussen 75 gram chocolade au ban-marie. Haal de bananen van de grill en leg ze op het bord. Snijd voorzichtig een stukje van de schil in bij de steel en schil de banaan voor de helft. Druppel de chocolade over de banaan heen. Maak het dessert extra feestelijk door geroosterde pistachenootjes toe te voegen en bolletje vanille-ijs.

Vega groente- en fruitpakketjes
Wil jij een verrassend en eenvoudig groentegerecht maken op de bbq? Dan zijn groentepakketjes een goede optie. Doe verschillende groente (bijvoorbeeld champignons, cherrytomaatjes en paprika) in zilverfolie en voeg wat verse kruiden als rozemarijn en een scheut olijfolie toe. Maak er vervolgens een pakketje van en leg dit op het rooster. Zo stoom je de groente gaar met als voordeel dat de smaak en vitamines beter behouden blijven. Wil je een fruitige afsluiter van je barbecuefeestje? Maak een pakketje van aardbeien, banaan én pure chocolade. Werkelijk een goddelijke combinatie.

Witlof van de grill
Witlof op de barbecue? Jazeker! Witlof leent zich hier prima voor. Snijd 4 kleine stronkjes witlof met hart in partjes en smeer ze voor het grillen lichtjes in met wat olijfolie. Leg daarna de partjes zo’n 7 minuten op de barbecue. De witlof is goed zodra de partjes een goudbruine kleur hebben. Maak de witlof nog lekkerder door ze te serveren met een peterseliedressing. Snipper 2 sjalotten fijn en schep deze in een kommetje om met 2 eetlepels witte wijnazijn. Laat dit 5 minuten trekken en voeg daarna 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 4 eetlepels olijfolie toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep vervolgens de gegrilde witlof door het mengsel en genieten maar!

Aardappels poffen
Gepofte aardappels zijn een succes op ieder barbecuefeestje én ook nog eens makkelijk te maken. Voor het lekkerste resultaat kun je het beste licht kruimige aardappels gebruiken. Boen de aardappel met schil goed schoon en leg ‘m in de folie aan de zijkant van de bbq in de kolen. Na zo’n 45 tot 60 minuten is de aardappel gaar (afhankelijk van de grootte). Erg ongeduldig? Kook de aardappels – in schil – 15 minuten voor. Verpak ze vervolgens in folie en pof ze in 10 minuten gaar op de bbq. Snijd de aardappel aan de zijkant in en doe er als finishing touch een klont (kruiden)boter in.

Deel:

Ingrediënten

OOK INTERESSANT