1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Worst voor op de BBQ
« TERUG
Of je worst lust

Worst voor op de BBQ

Het is een onmisbaar stukje vlees voor op de barbecue: de worst! Laat voor gebruik de barbecue goed op temperatuur komen om de worst optimaal te grillen.

Techniek indirect grillen
Worst indirect grillen op de barbecue doe je door het op een rooster te plaatsen zonder directe hitte daaronder. De kolen verplaats je naar de zijkant en tussen de kolen plaats je een aluminium schaal. Hier kan het vet van de worst in druipen. Door de deksel van de barbecue tijdens het grillen te sluiten, circuleert de warmte rond het vlees. Grotere stukken hoef je dus niet meer om te draaien omdat de warmte verdeling constant is.

Zijn de barbecueworsten donkerbruin en gaar? Dan smullen maar!

Barbecueworst

  1. Leg de kolen aan de zijkanten van de barbecue en plaats een aluminium schaal ertussen.
  2. Gril de barbecueworsten op het rooster. Het vet zal door de techniek ‘indirect grillen’ niet meer lekken in de hete kolen omdat er een aluminium bak onder ligt.

Tip
Serveer de worsten met Calvé Saus bbq chili.

Hoofdgerecht

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4-8 stuks barbecueworsten
Extra
  • Aluminium grillschaal

Ingrediënten

Barbecueworst met zoete paprikaspread

  1. Leg de zoete puntpaprika’s op een rooster op de barbecue en gril ze in 10-15 minuten rondom donkerbruin. 
  2. Laat de paprika’s iets afkoelen en verwijder de schillen en de zaadjes.
  3. Plaats de worsten op de barbecue en gril ze in 6 minuten rondom goudbruin en gaar.
  4. Pureer ondertussen de zoete puntpaprika’s, de feta en de basilicum met een staafmixer tot een romige spread.
  5. Serveer de worsten met de zoete paprikaspread en garneer met verse basilicum.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 Roller BBQ Worst naturel (Beter Leven)
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 200 g feta
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g basilicum
Extra
  • Satéprikkers
  • Staafmixer

Ingrediënten