Veelgestelde vragen
Hoe lang moet broccoli koken?
Broccoli koken doe je voor 4 tot 5 minuten. Breng een ruime pan water met een snufje zout aan de kook. Spoel de broccoli af in een vergiet en snijd hem in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd deze in plakjes. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en laat 4 tot 5 minuten doorkoken. Je kunt controleren of de broccoli gaar is door een vork in een dik stuk te prikken. Gaat dit zonder te veel moeite? Dan is de broccoli gaar.
Hoe moet je broccoli bereiden?
Broccoli bereiden kan op veel verschillende manieren:
- Broccoli koken: breng een ruime pan water met een snuf zout aan de kook. Voeg de gesneden broccoli toe zodra het water kookt en laat 4-5 minuten doorkoken. Controleer of de broccoli gaar is door een vork in een dik stuk te prikken. Als dit zonder te veel moeite gaat is de broccoli gaar.
- Broccoli stomen: vul een stoompan met een laagje water en plaats de stoommand in de pan. Breng aan de kook en stoom de broccoli 5 minuten tot hij beetgaar is. Als je geen stoompan hebt kun je broccoli stomen door een hittebestendig vergiet in een pan met een laagje kokend water te hangen met een deksel erop.
- Broccoli wokken / (roer)bakken: snij de broccoli in roosjes en spoel af. Verhit in een (wok)pan een scheutje olie en voeg de broccoli toe. Bak de broccoli in 7-8 minuten gaat terwijl je blijft roeren. Na het wokken kun je de broccoli op smaak brengen met peper, zout en eventuele andere kruiden en smaakmakers.
- Broccoli uit de oven: verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes en meng deze met olijfolie en grof zeezout. Verspreid de broccoliroosjes over een bakblik en plaats hem in de oven. Na 15-20 minuten is de broccoli klaar om gegeten te worden.