Tip! Op zoek naar een specifiek paprika recept? Gebruik dan bovenstaande knoppen om eenvoudig een overzicht van de juiste paprika gerechten te krijgen.

Paprika recepten: alles voor overheerlijke paprika gerechten
Gevulde paprika recepten
Paprika soep
Geroosterde paprika
Pasta paprika
Paprika salade
Meer paprika recepten
Veel gestelde vragen
Hoe snij je een paprika?
Paprika snijden kun je het beste doen door eerst de bovenkant te verwijderen. Snij met een scherp mesje rondom de bovenkant zodat je deze als een soort deksel kunt verwijderen. Als de bovenkant vast zit aan de zaadlijsten kun je hem draaien tot hij loskomt. Klop de paprika nog even uit of spoel de binnenkant schoon met water. Je kunt de paprika nu vullen of verder kleinsnijden. Snijd de paprika eerst door de helft en snijd hem vervolgens in reepjes of blokjes.
Hoe lang moet je paprika bakken?
Snijd paprika in blokjes of reepjes en roerbak of wok ze maximaal 4-6 minuten om lekker veel bite te behouden.
Hoe lang moet paprika in de oven?
Paprika bereid je op 180 graden circa 20 minuten in de oven.
Hoe lang kun je paprika bewaren?
Paprika bewaar je niet in de koelkast, maar op een koele, droge plaats (12-15°C). De kelder of berging is ideaal. Onder goede omstandigheden kan je een paprika zo tot zeven dagen bewaren. Een aangesneden paprika kun je in een afgesloten bakje 3 dagen in de koelkast bewaren.
Hoe lang blijft een paprika goed?
Als je hem op een koele, droge plaats bewaart (12-15°C) blijft een paprika zo’n 7 dagen goed. Heb je de paprika al aangesneden, dan is hij is een afgesloten bakje in de koelkast nog zo’n 3 dagen houdbaar.