1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bleekselderijsoep met kip en kokos

Bleekselderijsoep met kip en kokos

Bleekselderijsoep met kip en kokos product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • stukje gember van ca. 3 cm, geschild en fijngehakt
  • 1 (rode) ui, in smalle partjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 700 milliliter kippenbouillon
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 100 gram peultjes
  • 150 gram gerookte kipfilet, in reepjes
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember, ui, rode peper en knoflook 2-3 minuten. Giet de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep de bleekselderij en peultjes erdoor en kook zachtjes 3-4 minuten. Verdeel de kipreepjes over kommen of borden. Schep de soep erop en bestrooi met basilicum.
Variatie
• Vervang de basilicum door koriander. • Neem gebakken kipfilet in plaats van gerookte kip. • Voeg eens extra blokjes zoete aardappel of pompoen toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 330
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie