Veelgestelde vragen
Hoe moet je courgette bereiden?
Courgette bereiden kun je op veel verschillende manieren doen. Je kunt courgette koken, bakken, roosteren, grillen en wokken.
Courgette koken/stoven: snijd de courgette in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1cm. Kook/stoof de courgette blokjes in +/- 10 min gaar. Controleer of de courgette gaar is door er een vork in te prikken. Als dit eenvoudig gaat is de courgette klaar om te eten.
Courgette roosteren: courgette uit de oven kun je klaarmaken door de courgette te roosteren. Snijd de courgette in de lengte, breedte, plakjes of blokjes. Besprenkel ze met olie en rooster ze 8-10 min in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Courgette wokken/bakken: snijd de courgette in de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1cm en roerbak de courgette in 2-3 min beetgaar in olie.
Hoe lang kun je courgette bewaren?
Hoe lang je courgette kunt bewaren is afhankelijk van waar je de courgette bewaart.
Hele courgette bewaren: courgette bewaren kun je het best op een koele, donkere plek doen. Het beste buiten de koelkast, bijvoorbeeld in de kelderkast. De courgette blijft dan 7 dagen goed.
Gesneden courgette bewaren: gesneden courgette moet je in de koelkast bewaren. Verpak de gesneden courgette in vershoudfolie en plaats hem in de koelkast. De courgette blijft zo 2 dagen goed.
Courgette invriezen: courgette bewaren kun je ook in de vriezer doen. Blancheer de courgette voor je hem invriest om de textuur en kleur zo goed mogelijk te behouden. In de vriezer kun je courgette tot 12 maanden bewaren.