Veelgestelde vragen
Hoe moet je spinazie bereiden?
Spinazie bereiden kan op verschillende manieren:
- Spinazie koken: was de spinazie en voeg toe aan een grote pan met weinig water. Breng aan de kook en laat 4-6 minuten doorkoken. Giet de spinazie vervolgens af en dien op of voeg toe aan het gerecht.
- Spinazie wokken / spinazie roerbakken: was de spinazie en verwarmd een wokpan met een scheutje olie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe aan de pan en blijf goed roeren. Na ongeveer 4 minuten is de spinazie gaar.
Hoe lang moet spinazie koken?
Je moet spinazie koken voor 4-6 minuten. Breng eerst een grote pan water met weinig water aan de kook met de spinazie er al in. Laat vervolgens 4-6 minuten doorkoken.
Mag je spinazie opwarmen?
Ja, je kunt spinazie opnieuw opwarmen. Probeer restjes spinazie na de eerste bereiding snel af te laten koelen en in de koelkast te bewaren. Hierdoor krijgen bacteriën die nitriet produceren minder kans om te groeien. Bewaar de restjes niet langer dan 2 dagen in de koelkast.
Spinazie en andere bladgroenten bevatten nitraten die niet slecht voor je zijn. Wanneer je deze bladgroenten opnieuw verwarmd worden de nitraten omgezet in nitrieten. Deze stoffen zouden volgens wetenschappers schadelijk zijn. De hoeveelheid nitrieten die je kunt opnemen ia voeden zijn echter zo laag dat dit, zeker voor volwassenen, nagenoeg geen probleem is. Je kunt spinazie daarom gerust opnieuw verwarmen.