Veelgestelde vragen
Hoe lang moet bloemkool koken? De kooktijd van bloemkool is afhankelijk van hoe groot de stukken zijn. Hou 8-10 minuten aan voor bloemkool koken. Maak eerst de bloemkool schoon en snijd de bladeren en de stronk er vanaf. Spoel de bloemkool af en snijd hem in roosjes. Vul een pan met water en breng aan de kook. Laat 8-10 minuten doorkoken. Controleer of de bloemkool gaar is door er een vork in te prikken.
Kun je bloemkool invriezen? Je kunt bloemkool invriezen. Voor je bloemkool kunt invriezen moet je hem eerst blancheren.
Hoe kun je bloemkool bewaren? Je kunt bloemkool bewaren in de koelkast of in de vriezer.
Bloemkool bewaren in de koelkast doe je door hem in een plastic zak te stoppen of in te wikkelen met huishoudfolie. Plaats de kool in de groentelade met de steel naar beneden zodat je zeker weet dat de roosjes droog blijven.
Bloemkool bewaren in de vriezer doe je door de bloemkool eerst schoon te maken en de kool in roosjes te verdelen. Vervolgens moet je de bloemkool blancheren. Na het blancheren laat je de bloemkoolroosjes goed uitlekken en kun je ze invriezen in een diepvrieszakje of -bakje.
Hoe lang kun je bloemkool bewaren? Hoe lang je bloemkool kunt bewaren is afhankelijk van hoe je de bloemkool bewaart. In de koelkast is verse bloemkool 3 dagen houdbaar. Als je het loof om de kool laat, dan blijft de bloemkool tot een week goed. Bloemkool bewaren in de vriezer is ook een optie. De bloemkoolroosjes kun je dan tot 12 maanden bewaren.
Let op: gekookte bloemkool bederft snel. Je kunt de bloemkool dan nog een dag of twee bewaren in de koelkast.
Hoe moet je bloemkool blancheren? Bloemkool blancheren doe je als volgt: brengt water aan de kook en voeg een klein beetje zout toe. Dompel de bloemkool roosjes enkele minuten onder. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.