Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Brood met kaas & rosbief

Brood met kaas & rosbief

Brood met kaas & rosbief product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 boterhammen Korenlanders donker vloerbrood
  • 2 el olijfolie
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 4 plakken jong belegen Klaverland kaas
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 4 boterhammen Korenlanders rustiek spelt
  • 2 el halvarine
  • 100 g Blonde d’Aquitaine rosbief (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
  • 1 rijpe avocado
  • handje basilicumblaadjes (plantje, biologisch)
Bereiden
Besmeer het donkere vloerbrood met de olijfolie. Beleg ze met de plakjes tomaat en kaas. Garneer met de tuinkers.
Besmeer de speltboterhammen met halvarine en beleg met de plakjes rosbief.
Halveer de avocado rond de pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snij in plakken. Leg op elke boterham met rosbief een waaier van avocadoplakjes en garneer met wat blaadjes vers basilicum.
Snij alle boterhammen diagonaal door en serveer op een schaal.
Variatie
Halveer de tomaten en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Prak de tomaten fijn in een kommetje en verdeel dit over het brood. Beleg het brood met kaas.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
33 g
vet
28 g
Kcal
475