Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Brood met kaas & rosbief

Brood met kaas & rosbief

Ingrediënten

  • 4 boterhammen Korenlanders donker vloerbrood
  • 2 el olijfolie
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 4 plakken jong belegen Klaverland kaas
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 4 boterhammen Korenlanders rustiek spelt
  • 2 el halvarine
  • 100 g Blonde d’Aquitaine rosbief (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
  • 1 rijpe avocado
  • handje basilicumblaadjes (plantje, biologisch)
Brood met kaas & rosbief product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Besmeer het donkere vloerbrood met de olijfolie. Beleg ze met de plakjes tomaat en kaas. Garneer met de tuinkers.
  2. Besmeer de speltboterhammen met halvarine en beleg met de plakjes rosbief.
  3. Halveer de avocado rond de pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snij in plakken. Leg op elke boterham met rosbief een waaier van avocadoplakjes en garneer met wat blaadjes vers basilicum.
  4. Snij alle boterhammen diagonaal door en serveer op een schaal.

Variatie

Halveer de tomaten en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Prak de tomaten fijn in een kommetje en verdeel dit over het brood. Beleg het brood met kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 475
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 33 g
  • Vet 28 g