
Brood met kaas & rosbief
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
4 boterhammen Korenlanders donker vloerbrood
2 el olijfolie
2 tomaten, in plakjes
4 plakken jong belegen Klaverland kaas
1/2 bakje tuinkers
4 boterhammen Korenlanders rustiek spelt
2 el halvarine
100 g Blonde d’Aquitaine rosbief (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
1 rijpe avocado
handje basilicumblaadjes (plantje, biologisch)
Bereidingswijze
Besmeer het donkere vloerbrood met de olijfolie. Beleg ze met de plakjes tomaat en kaas. Garneer met de tuinkers.
Besmeer de speltboterhammen met halvarine en beleg met de plakjes rosbief.
Halveer de avocado rond de pit. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snij in plakken. Leg op elke boterham met rosbief een waaier van avocadoplakjes en garneer met wat blaadjes vers basilicum.
Snij alle boterhammen diagonaal door en serveer op een schaal.
Variatietip!
Halveer de tomaten en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Prak de tomaten fijn in een kommetje en verdeel dit over het brood. Beleg het brood met kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
475 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
33 gram
Eiwitten
20 gram