In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijst met pikante speklapjes

Rijst met pikante speklapjes

Rijst met pikante speklapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g speklapjes
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. sambal
  • 1 runderbouillonblokje
  • 300 g snelkookrijst
  • 4 eetl. olie
  • 3 prei, gewassen en in dunne ringen
  • mespunt kurkuma (geelwortelpoeder)
Voorbereiden
Leg de speklapjes in een schaal. Vermeng de ketjap met de sambal en bestrijk hiermee de speklapjes rondom. Laat staan tot verder gebruik. Breng een pan met een liter water en het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de rijst in 8 minuten gaar. Giet af en laat in afgesloten pan staan.
Bereiden
Verwarm twee eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes aan beide kanten op middelhoge stand mooi bruin. Schenk het overtollig vet uit de pan, voeg een paar eetlepels water toe en laat de speklapjes in circa 5 minuten per kant op lage stand gaar stoven. Verwarm de rest van de olie in een andere pan en roerbak de prei en kurkuma 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak nog een paar minuten mee. Snijd de speklapjes in repen en serveer bij de gebakken rijst.
Variatie
Gebruik een zak voorgesneden roerbakgroenten in plaats van prei. Vervang de speklapjes door karbonades of kipfilet. Of kook eventueel de rijst een dag van tevoren; hij is dan namelijk makkelijker te bakken.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
63 g
vet
38 g
Kcal
710